Şirket aylardır maaş ödemedi, hostesler eylem yaptı! ‘Özel' çocuklar mahsur kaldı

Eyüpsultan'da özel çocukların eğitim gördüğü MEB okulunda çalışan ‘servis hostesleri' aylardır maaş alamadıkları için iş bıraktı, öğrenciler mahsur kaldı.

HABER MERKEZİ

İstanbul Eyüpsultan'daki taşıma ihalesini kazanan İmza Tur adlı şirket, İddiaya göre hakedişini almasına rağmen çalışanlarına yaklaşık 4 aydır maaş ödemedi. 'Özel' çocukların okula geliş-gidişlerine refakat eden, okul içindeki bakım hizmetlerini veren görevliler sorun bir türlü çözülemeyince dün iş bıraktı. Eylem nedeniyle ders bitiminde servisler kalkamadı, öğrenciler saatlerce velilerin kendilerini okuldan almasını bekledi.

İmza Tur adlı şirkete ait servislere 'özel' çocuklara refakat eden hostesler ücret alamadıkları için iş bıraktı.

SORUN HEMEN ÇÖZÜLMELİ

Yaşananlara tepki gösteren veliler, "Servis sorunu uzun süredir var, başka okullarda da olduğunu duyuyoruz. Ama bizim çocuklarımız, özel çocuklar... Bu travmayı yaşatmaya kimsenin hakkı yok. Sorunun çözülmesini istiyoruz" dedi. Servis hostesleri ise, "Yaşadıklarımızı anlatmadığımız kimse kalmadı, ama bir türlü sorun çözülmedi. İş bırakmaktan başka çaremiz kalmadı. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün konuya eğilmesini istiyoruz" diye konuştu.