Sır katliam! 5 ölü

Irak'tan gelen 2 aileden 5 kişinin içinde bulunduğu cip, Mardin'de kurşun yağmuruna tutuldu. Araçtan sağ kurtulan olmadı. Gözaltına alınan 4 şüpheliden biri, katliamı soygun için gerçekleştirdiklerini söyledi.

Şeyhmus ÇAKAN

Mardin Nusaybin'de önceki gece Irak plakalı cip, kurşun yağmuruna tutuldu. İddiaya göre başka bir araçtan silahlı kişiler tarafından ateş açıldı. Cipteki Irak vatandaşları Abdullah Salih Mustafa (69), eşi Çimen Şahin Halid (75) ve kızları Hındreen Abdullah Salih (39) olay yerinde, ailenin yakını Wahide Haydar Casım (63) ile oğlu Ahmed Celaleddin İbrahim (45) de kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetti.

DUHOK'TA TANINAN İKİ İMAM

Abdullah Salih Mustafa ile Ahmed Celaleddin İbrahim'in Irak'ın kuzeyindeki Duhok kentinde tanınan imamlar olduğu öğrenildi. Mustafa'nın eşi ve kızıyla Samsun'daki diğer kızını ziyarete gittikleri belirlendi. Ailesinden 3 kişiyi kaybeden Muyesser Abdullah Salih, "Samsun'daki kardeşime her yıl 3-4 defa gider, 10-15 gün kalıp dönerlerdi. Hiç kimseyle aramızda husumet yoktu" dedi.

KAFALARINA ATEŞ ETMİŞLER

Wahide Haydar Casım'ın ise göz ameliyatı olmak için Diyarbakır'daki hastaneye gittiği ortaya çıktı. Yaşlı kadının diğer oğlu Harbi C. İbrahim, maktullerin kafalarına ateş edildiğini söyledi. Saldırganların, cipi Habur Sınır Kapısı'ndan geçtikten sonra takip ettiği, 150 km sonra olayı gerçekleştirdiği tespit edildi.

Olay yerinde çok sayıda boş mermi kovanı bulundu.

35 YIL SONRA AYNI DEHŞET

Annesini ve ağabeyini kaybeden Hawar İbrahim, babasının da 1988'de öldürüldüğünü söyledi: "Babamı faili meçhul cinayetle yitirdik. Katilleri bulunamadı. Annemi ve kardeşimi aynı şekilde kaybetmek çok büyük acı."

KANLI PUSUYA SOYGUN KILIFI

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı, 4 şüpheli gözaltına alındı. Zanlılardan Oğuz K.'nın saldırıyı, 'soygun yapmak için' düzenlediklerini söylediği iddia edildi. Şüpheliler, iki kişinin dinlenme tesisinde cipi takibe aldıkları, diğer iki kişinin de Nusaybin çıkışında durdurdukları araca ateş açtıklarını ileri sürdü.

MOLADA SON FOTOĞRAF

Öldürülen 5 kişinin, katliamdan bir süre önce dinlenme tesisinde mola verdiği ortaya çıktı. Ahmed Celaleddin İbrahim, katliam öncesi ailesine gönderdiği son fotoğrafta neşeli oldukları görüldü.