Sinsi oyun deşifre oldu

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’ı destekleme kararı alan Süleymancılar cemaatinde, gizlice Meral Akşener’in desteklenmesi yönünde belgeler ortaya çıktı.

Süleymancılar cemaatinin 24 Haziran seçimlerine yönelik sinsi takiyesi deşifre oldu. Cemaat kamuoyuna seçimde Cumhur İttifakı’nı destekleyeceği imajı vermesine karşın cemaatte gizliden gizliye Millet İttifakı’nın desteklenmesi yönünde belgeler ve ses kayıtları ortaya çıktı. Cemaatin kurucusu Süleyman Hilmi Tunahan’ın torunları yaptıkları açıklamada bu karara “Maalesef 22.06.2018 tarihinde cemaatin merkezi yönetiminden tüm kurslara, bölge temsilcilerine gönderilen yazılı tamimde oy verilmesi istenen parti ve kişiyi gören, duyan hocalarımız, ihvanımız ve cemaatimizin kahır ekseriyeti çok büyük hayal kırıklığına uğramış olup, çok büyük hayretle derinden yaralanmış ve üzülmüştür” diyerek tepki gösterdi.  

TORUNLARI ATEŞ PÜSKÜRDÜ 

Süleymancıların bu planının deşifre olmasının ardından Süleyman Hilmi Tunahan’ın en Büyük Torunu Mehmet Beyazıt Denizolgun ile oğlu Fatih Süleyman Denizolgun cemaate büyük tepki gösteren bir açıklama yaptı. Açıklamada, “AK Parti, hizmet ve icraatlarıyla milletin partisi olduğunu, zamanın ruhunu yansıttığını her daim kanıtlamıştır. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyi, milletvekili seçimlerinde de AK Parti’yi, ve bizi seven tüm kardeşlerimizle birlikte destekleyeceğimizi beyan eder, kamuoyuna saygıyla duyururuz” denildi. 

İŞTE İHANETİN BELGESİ 

Süleymancıların İstanbul Sekretaryası tarafından kaleme alınan yazıda, “Muhterem büyüğümüzün duaları var. Milletvekili seçiminde İP (Millet İttifakı) Cumhurbaşkanı Seçimlerinde de Meral Akşener’e oy verilmesi arzu ediliyor” deniliyor.