Sınırlarımız son teknolojiyle korunuyor... 2 milyon göçmene yalanlama

MSB kaynakları, İran'ın 2 milyon göçmeni sınır dışı etme kararından, bu göçmenlerin Türkiye'ye gelecekleri anlamını çıkarmanın yanlış olduğunu belirterek, “Sınırlarımız yoğun teknolojik sistemlerle korunmakta” dedi.

Akşam Gazetesi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, haftalık basın bilgilendirme toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. İran'ın 2 milyon göçmeni sınır dışı etme kararı sonrası bunların Türkiye'ye gönderilip gönderilmeyeceğine dair sorulara cevap veren kaynaklar, "Sınır dışı etme, bulunulan ülkeden kolluk marifetiyle vatandaşı olunan ülkeye, transit gidilecek ülkeye veya başka bir ülkeye gönderilme işlemidir. İran'ın 2 milyon göçmeni sınır dışı etme kararından, bu göçmenlerin Türkiye'ye gelecekleri anlamını çıkarmak yanlıştır. Sınırlarımız çok yoğun teknolojik sistemlerle korunmaktadır. İran'ın göçmenler konusunda tedbirleri artırmasını olumlu olarak değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

TEĞMENLER SÜRECİ SÜRÜYOR

Bakanlık kaynakları, 30 Ağustos'ta Kara Harp Okulu'nda yapılan kılıçlı yemine ilişkin başlatılan sürecin devam ettiğini açıkladı. Kaynaklar, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nde müesses disiplinin muhafazası ve idamesi olmazsa olmazdır. Silahlı Kuvvetleri'miz olaylara disiplin anlayışı içerisinde bakmakta ve işlemleri de hukuk çerçevesinde yerine getirmektedir" diye konuştu.

BİR HAFTADA 50 HAİNE İMHA

MSB Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk de terörle mücadele operasyonlarına ilişkin bilgi verdi. Aktürk, "Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil son bir haftada 50, 1 Ocak'tan bugüne kadar ise 1017'si Irak'ın, 996'sı Suriye'nin kuzeyinde olmak üzere 2 bin 13 terörist etkisiz hale getirildi" dedi. Aktürk, hudut güvenliğine ilişkin ise "Son bir haftada 12'si terör mensubu olmak üzere 387 şahıs yakalandı" dedi.

İNLERDEKİ TERÖRİSTLERİN BAŞLARINI EZİYORUZ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'da 'Türkiye Buluşmaları' programına katıldı. Teröre sırtını dayayanlara asla geçit vermeyeceklerini vurgulayan Yerlikaya, "Terörle amansız mücadele bizim kırmızı çizgimizdir. Bölücü terör örgütü artık son çırpınışlarını yaşıyor. Sadece sınırlarımızda değil, Irak'ta da Suriye'de de teröristlerin inlerine giriyor, başlarını eziyoruz" ifadelerini kullandı.

PKK'NIN İSTİHBARAT SORUMLUSU ETKİSİZ

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) istihbari çalışmaları sonucu PKK/KCK'lı Halil Yiğit'in, örgüt üst düzey yöneticilerinin talimatı doğrultusunda Gara'da Türk güvenlik güçlerine karşı eylemleri organize ettiği tespit edildi. Terörist Yiğit, hedef listesine koyuldu. Haber kaynakları vasıtasıyla hassas konumu tespit edilen "Hogir Pirosi" kod adlı Halil Yiğit adım adım takip edildi. Operasyon için en uygun anda düğmeye basıldı, PKK/KCK Gara askeri istihbarat sözde sorumlularından Halil Yiğit etkisiz hale getirildi. Şırnak kırsalında 2007'de örgütsel faaliyetlerine başlayan Yiğit, hendek-barikat olaylarında da Türk güvenlik güçlerine karşı eylemleri organize etti. Yiğit, son olarak Irak'ın Gara alanında örgütsel faaliyet yürüttü.