Sınır ötesi harekata vatandaştan destek

Başkan Erdoğan'ın Suriye'nin kuzeyindeki teröristlere yönelik harekat açıklamasına sınırda terör tehdidiyle yaşayan vatandaşlardan destek geldi.

Başkan Erdoğan'ın Suriye'nin kuzeyindeki terör unsurlarının temizlenmesine yönelik açıklamalarına Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa sınırında yaşayan vatandaşlardan destek geldi. Erdoğan Suriye'de 2 polisin şehit edildiği son saldırının ardından yaptığı açıklamada, "Polislerimize yönelik son saldırı ve topraklarımızı hedef alan tacizler artık bardağı taşırmıştır. En kısa sürede bu sorunların çözümü için gereken adımları atacağız" demişti.

ERDOĞAN'IN YANINDAYIZ

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'ne Suriye tarafından 2012 yılında terör örgütlerince atılan havan topu ve mermiler sonucu 3 kızı ve eşini kaybeden Ömer Timuçin, "Cumhurbaşkanımız çok haklı, ülkemize yönelik saldırılardan vatandaşlarımız etkileniyor. Bir an önce terör örgütünün bölgeden çıkartılmasını istiyoruz. Cumhurbaşkanımızın ve devletimizin yanındayız. Ne gerekiyorsa yapılsın" dedi.

SON ANDA KURTULDUK

Gaziantep'in Karkamış İlçesi'nde terör örgütü YPG/PKK'nın Suriye'de işgali altındaki bölgeden atılan mühimmatın evine isabet ettiği Ali Sırtlan da Erdoğan'ın açıklamasının kendisini heyecanlandırdığını dile getirdi.

Terör örgütü YPG/PKK'nın sınırda olduğu müddetçe kendilerinin rahat edemeyeceğine inandığını aktaran Sırtlan, şöyle konuştu: "Terör örgütü yanı başımızda 10 yıldır var ve bizi çok ciddi rahatsız ediyor. Taciz ateşleri açıyor. Dün benim evime roket atıldı. Eşim, kızım ve ben kendimizi zor dışarı attık."

EVİMİZDE RAHAT DEĞİLİZ

Vatandaşlardan Ali Sırtlan "10 yıldır bu PKK/YPG yüzünden geceleri rahat uyuyamıyoruz. Damda, bahçede oturamıyoruz. Devletimiz nasıl Cerablus'a operasyon düzenledi ve terör örgütü DEAŞ'ı oradan temizlediyse bizi PKK terör örgütünden de kurtarmasını istiyoruz" diye konuştu.