Sınıf tekrarına veli şiddeti

Ümraniye'de kız kardeşinin sınıfta kaldığını öğrenen İbrahim Durmaz, öğretmenler odasını bastı; tartıştığı bir eğitimciyi darp etti.

IHA

Okullarda yaşanan maganda saldırılarına bir yenisi daha eklendi. Son olayın adresi Ümraniye oldu. İddiaya göre kız kardeşi sınıfta kalan İbrahim Durmaz, okul idaresiyle konuşmak için 30 Ağustos Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne gitti. Öğretmenler odasında Vedat Kömür ve Orhan Bozkurt'la tartıştı. "Sen benim babamın arkasından konuşamazsın" diyen Durmaz; aniden öğretmenlerden birine yumruk attı.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Yumruk darbesi alan öğretmen anlık bilinç kaybı yaşadı. Odadakiler tarafından müdahale edilen saldırgan ise kaçtı. Skandal olayla ilgili İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldı. Gözaltına alınan saldırgan tutuklandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Evlatlarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, saldırıyı kınıyorum" ifadelerini kullandı.

YASA ÇIKTIKTAN SONRA CEZASI 7 YIL

Öğretmenlik Mesleği ve Milli Eğitim Akademisi Kanunu taslağı üzerinde TBMM'de yapılan çalışmalarda sona gelindi. Kısa süre sonra yasalaşması beklenen taslağa göre öğretmenlere yönelik suçlarda cezalar yarı oranda artacak. Sanıklar, kasten yaralamadan 6 yıl 9 ay, tehdit ve hakaretten 3 yıl, nitelikli hallerden 9 yıl, görevini yaptırmamak için direnme suçlarından ise 4.5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.