Sincan tanklara yürüyor

Sincan Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü'nde kahraman şehitlerini düzenlediği özel bir programla andı. Belediye Başkanı Murat Ercan, “Artık tankların yürüdüğü Sincan yok, tanklara yürüyen Sincan var. Vatan, bayrak ve iman için her zaman üstümüze düşen görevi yaptık” dedi.

Sincan Belediyesi 'Türkiye Geçilmez' sloganıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde şehit ve gazileri anmak için özel bir program düzenledi. Ellerinde Türk bayraklarıyla binlerce Sincanlı Lale Meydanı'ndaki tören alanına akın etti. Saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Kur-an'ı Kerim tilavetinin ardından, Sincan Müftüsü Mevlüt Topçu şehitler için dua etti. 15 Temmuz ve Türk milletinin tarihteki zaferleri anlatıldı. Sunucu Sedat Özdemir şiirler okudu, sanatçılar Ali Kınık ve Hasan Sağındık türkülerle kulakların pasını sildi.

BURASI İÇTİMA MEYDANI OLDU

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, hain kalkışmanın olduğu gece Lale Meydanı'nda yaşananları anlattı. Başkan Ercan, "Burası Lale Meydanı ama ben buraya bir isim daha verdim. İçtima meydanı... Askerde toplanma alanlarına içtima alanı ve ya meydanı denir. Burası da 15 Temmuz'da içtima meydanıydı. Kahraman Sincanlı kardeşlerimle burada toplandık. Çıplak ellerimizle tankları durdurmaya, uçaklara kafa atmaya gittik. Gelirken 9 kişi eksik geldik. 9 kardeşimiz Hakk'a yürüdü. Hiç organize olmadan yurdun her yanından insanlar silahsız ve çıplak elleriyle hainlere karşı durmaya gitti. Hani şair diyor ya, "Korkma sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak, sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak" diye, o ocaklar Allah'ın izniyle sönmeyecek. Ve en büyük ocaklardan birisi de Sincan. Sincan'da bu ocak ebediyen yanacak. Çünkü Sincan demek vatan demek, bayrak demek, iman demek. Bu imanlı kardeşlerimiz o gün öyle bir tokat attı ki, artık tankların yürüdüğü Sincan yok, tanklara yürüyen Sincan var. Bağımsızlığımız için yaşıyoruz, bu milletin karakteri bağımsızlıktır. Vatan için, bayrak için, iman için Sincan her zaman üstüne düşen görevi yapmıştır, bundan sonra da dimdik ayaktadır" ifadelerini kullandı.

Lale Meydanı'ndaki törenin ardından Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, AK Parti Ankara Milletvekilleri Nevzat Ceylan, Hacı Turan ve AK Parti İlçe Başkanı Soner Arslanargun ve AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Yıldız 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı'nda demokrasi nöbetine katıldı.

OYUNLARI BOZULDU

Sincan Kaymakamı Abdullah Küçük, 15 Temmuz gecesi hedefin millet ve millet iradesi olduğunu belirtti. Küçük, "Elindeki bayraktan, göğsündeki imandan başka silahı olmadan tanka, savaş uçağına kafa tutan, tek parolası şehadet olan bu müstesna millet Cumhurbaşkanı olarak seçtiği liderinin çağrısına uymuş ve bütün oyunları bir anda bozmuştur. FETÖ ve ortaklarının elde edebildikleri tek şey Türk milletinden yediği tokattır" dedi.

TANKLARLA, TOPLARLA MİLLETİ SİNDİREMEZLER

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, 15 Temmuz şehitlerini rahmet ve minnetle andığı konuşmasında şunları söyledi: "Milletimizin iradesinin üstünde başka hiçbir irade yoktur ve asla da olmayacaktır. Milletimiz 5 yıl önce sadece o hainlerin karşısına çıkmadı, Mondros'ta yaptıkları gibi bizi daracık bir bölgeye sıkıştırmak isteyen tüm haçlı zihniyetinin karşısına çıktı. Hamdolsun, bizim yüce gönüllü bir milletimiz var. Bu bayrak için, bu ezan için şehit olma gönüllüsü bir ordumuz var. Hamdolsun, yeri geldiği zaman hepimiz şehit olmak için seferber oluruz. Onlar büyük Türkiye yolunda önümüze engel çıkarmak isteyen küresel güçlere, hain zihniyete karşı çıktılar. Bu millet asil bir millettir; tanklarla, toplarla bu milleti sindiremezler. Büyük Türkiye yolculuğundan bizleri kimse geri koyamaz. Şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Bize bu vatanı bağışlayan ve kanlarıyla yoğuran şehitlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyorum."