Şile'de rüşvet poşetle

CHP'li belediyelerdeki rüşvet görüntülerine İstanbul'da yenisi eklendi. Manavgat'ta baklava kutusunda verilen rüşvet paraları, Şile'de poşete kadar düştü!

HABER MERKEZİ

CHP'li Şile Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturmada gözaltına alınan hukuk işlerinden sorumlu avukat Ali Şafak, yapı ruhsatlarının verilmesi karşılığında rüşvet pazarlığı yaparken yakalandı.

İstanbul'da CHP'li Şile Belediyesi'ne yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında, Belediye aralarında Başkan Özgür Kabadayı'nın da bulunduğu 5 şüpheli tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Şüphelilerin 'başkanın ricası', 'yardım' ve benzeri ifadelerle planlı bir şekilde rüşvet talep ettikleri ve aldıkları belirlendi. Yapılan aramalarda, piyasa değerleri yaklaşık 7-8 milyon lira olan dolar, Euro, sterlin, altın vb. ziynet eşyası ele geçirildi.

'20 BİN EURO ÇOK AZ'

Bazı şüphelilerin ise rüşvet pazarlıklarına ait görüntüler ortaya çıktı. 10 Temmuz tarihinde yapılan operasyonda, Şile Belediyesi Hukuk İşlerinden Sorumlu Avukat Ali Şafak, yapı ruhsatlarının verilmesi karşılığında 20 bin Euro parayı rüşvet olarak aldığı esnada suçüstü yakalandı. Görüntülerde Şafak'ın "Bu para çok az, en yukarıya gidecek bu para" dediği duyuluyor. Rüşvet veren kişi ise 30 bin Euro daha getireceğini söylüyor.

'YETKİLER YARDIMCIMDA'

Şüpheli avukat ifadesinde, Şile Belediyesi ile 2025 yılı Mart ayında avukatlık danışmanlık sözleşmesi yaptıklarını söyledi. Görüntülere ilişkin ise "Bu soruya savcılık makamında cevap vermek istiyorum" ifadelerini kullandı. Başkan Kabadayı ise göreve geldiğinde yetkilerini yardımcılarına devrettiğini iddia ederek, yapılan usulsüz işlemler hakkında bilgisinin bulunmadığını öne sürdü. Şüpheli Kabadayı'nın bazı bölümlerde yer alan beyanlarda "başkan" olarak tabir edilen kişinin Belediye Başkan Yardımcısı Tuncay Tolga Özçakmak olduğunu beyan ettiği kaydedildi.