Sıla bebek davasında karar çıktı

Türkiye'yi sarsan davada, anne Bakiye Yeniçeri'ye 27 yıl 9 ay, suça sürüklenen çocuklardan K.A'ya 20 yıl 6 ay, G.K'ye 7 yıl hapis cezası verildi.

AA

Tekirdağ 2. Ağır Ceza Mahkemesinde saat 9.30'da başlayan duruşma kapalı oturumda yapılıyor. Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri, adliye çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Sabah saatlerinden itibaren avukatlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri adliye binasına giriş yaptı.

Davanın sanıkları arasında yer alan Sıla'nın annesi Bakiye Yeniçeri (30) hakkında "ihmali davranışla kasten öldürme" suçundan 67 yıl, komşu Kani A. (33) için 28 yıl 6 ay, Sanlı Ö. (58) için ise "suçu bildirmeme" suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezası isteniyor. Suça sürüklenen çocuklardan G.K. (15) için toplam 66 yıl, K.A. (14) için ise 48 yıl ve ayrıca "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.

Mahkemenin kararını açıklaması bekleniyor.

KARAR AÇIKLANDI

Sıla bebeğin öldürülmesine ilişkin davada, anne Bakiye Yeniçeri'ye 27 yıl 9 ay, suça sürüklenen çocuklardan K.A'ya 20 yıl 6 ay, G.K'ye 7 yıl hapis cezası verildi.

DURUŞMA SONRASI SILA'NIN TEYZESİ KONUŞTU

Karara tepki gösteren Sıla'nın teyzesi Aslı Güler, hak edenlerin gerekli cezayı almadığını belirterek adalet çağrısında bulundu.

Güler, verilen cezaların yetersiz olduğunu belirterek, "Karar tatmin etmedi. Açıkçası verilen cezanın hiçbiri beni tatmin etmedi. Ama Egemen bey olsun, sayın başkanımız olsun, bu olayı devam ettirecekler. Ben onlarla beraber bu süreçte hep yanlarında olacağım ve elimden gelen her şeyi yapacağım ve tekrardan hepsinin hakkında şikayetçi olacağım. Bu olayda benim gözümde en büyük suçlu Sanlı. Sanlı alıp, fuhuşa sürükleyerek, uyuşturucu kullandırarak kendisi Bakiye'yi kullanmıştır. Kani ile tanıştıran da Sanlı. Yani tamam çocuklar cezalarını aldı, Bakiye cezasını aldı ama hak eden hak ettiği cezayı almadı. Onlar elini kolunu sallayarak gezecekler. Çocuklar 7 yıl sonra tekrar çıkacaklar, tekrar bir Sıla'nın canı yanacak, tekrar bir aile paramparça olacak. Bu olaydan dolayı benim kız kardeşim intihar etti, psikolojisi bozuldu. Biz paramparça olduk. Şu an Sıla'nın da, benim kız kardeşimin de mezarda kemikler sızlıyor çünkü hak eden hak ettiği cezayı almadı. Anne 24 yılla yargılanıyor, yargılansın. Diğerleri nerede? Diğerleri niye bu cezayı almadı? Hak etti mi? Vicdanlar rahat mı herkesin? Bu akşam herkes başını yastığa rahat koyacak mı? Ben bunu soruyorum sadece. Beraat etmek ne demek? Ama bu süreç bitmedi. Çocuklar zamanında korunsaydı, belki bu olaylar hiç olmayacaktı. Şu Açelya da bizden kopartıldı, Asya da bizden kopartıldı. En başta bunlar neden olmadı da bu olaylar buraya geldi. Ben bu olayın peşini bırakmayacağım. Tekrar Kani'den ve Sanlı'dan şikayetçi olacağım. Gereken neyse hepsini yapacağım" dedi.

ÖNCEKİ DURUŞMADA NE OLDU?

Çarşamba günü görülen duruşmada savcı esas hakkındaki görüşünü açıkladı.

Savcı, mütaalasında sanıklardan anne B.Y'nin "İhmalen kasten öldürme, aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün ihlali, suçu bildirmeme, delilleri gizleme, yok etme" suçlarından, S.Ö'nün "Suçu bildirmeme" suçundan, K.A'nın "Cinsel istismar, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından, çocuk sanıklardan K.A'nın "Kasten öldürme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, cinsel istismar" suçlarından ve G.K'nin ise "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, cinsel istismar" suçlarından cezalandırılmalarını istedi.

Savcı, çocuk sanıklar için yaş indirimi uygulanmasını talep etti.

Mahkeme, sanık G.K'nin avukatının mütalaaya karşı savunma yapmak amacıyla süre istemesi üzerine talebi kabul ederek duruşmayı cuma gününe erteledi.

İSTENEN CEZALAR

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca anne B.Y, çocuk sanıklardan birinin babası olan komşu K.A. ve B.Y'nin birlikte yaşadığı S.Ö. hakkında hazırlanan iddianame Tekirdağ 3. Ağır Ceza Mahkemesince, çocuk sanıklar G.K. ve K.A. hakkındaki iddianame ise Tekirdağ 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti.

İddianamede anne B.Y. için "ihmali davranışla kasten insan öldürme", "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme", "aile hukukundan doğan yükümlülüğün ihlali" suçlarından toplam 67 yıl hapis cezası talep edilmişti. Suça sürüklenen çocuklardan K.A'nın babası K.A. hakkında "çocuğun cinsel istismarı", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından toplam 28 yıl 6 ay, B.Y'nin birlikte yaşadığı S.Ö. hakkında da "suçu bildirmeme, gizleme" suçundan 1 yıl 6 ay hapis istenmişti.

Çocuk sanıklardan G.K. için "çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan toplam 66 yıl, K.A. hakkında ise "nitelikli cinsel istismar", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 48 yıl ile "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talep edilmişti.

Olaya ilişkin dosyalar duruşmanın ilk celsesinde birleştirilmişti.