SİHA korkusu, Yunanistan'a “hız rekoru” kırdırdı: Yunan bakandan Rafale itirafı

Türkiye'nin Bayraktar TB2, ANKA, Akıncı ve Aksungur ile yükselişe geçen SİHA teknolojisine yanıt vermekte zorlanan Yunanistan'ın Fransa yapımı Rafale savaş uçağı almasıyla ilgili konuşan Yunanistan Savunma Bakanı Panagiotopoulos, “Bu anlaşmayı imzalama konusunda hız rekoru kırdık.” dedi. Panagiotopoulos, Yunan basınına verdiği demeçte Türk ve Yunan donanmalarının “en az üç kez savaşın eşiğine geldiğini” söyledi.

Aksam.com.tr

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos, Oruç Reis’in bölgede sürdürdüğü faaliyetten dolayı Yunanistan ile Türkiye’nin “üç kez savaşın eşiğine geldiğini” söyledi.

Aksam.com.tr’nin Proto Thema’dan aktardığı habere göre, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de yürüttüğü enerji faaliyetleri süresince Yunan donanması ile Türk donanmasının en az üç kez burun buruna geldiğini söyleyen Panagiotopoulos, şunları söyledi:

“Gerilimli anların yanı sıra tansiyonun düştüğü anlar da oldu ancak sürekli teyakkuz halindeydik. 2020 yılının yaz döneminde Türk ve Yunan güçleri en az üç kez savaşın eşiğine geldi.”

“Rafale uçağını almak için hız rekorunu kırdık”

Türkiye’nin savunma sanayisi alanındaki yükselişine yanıt bulmakta zorlanan Yunanistan’ın savunma bütçesinde gerçekleştirdiği beş katlık artış, Yunanistan’ın hâlihazırda dar boğazda bulunan ekonomisini daha da zayıflattı.

Yunanistan Savunma Bakanı Panagiotopoulos, ülkesinin Fransa yapımı Rafale savaş uçağı almış olmasıyla ilgili olarak, “Bu anlaşmayı yapma noktasında hız rekorunu kırdık diyebilirim.” ifadesini kullandı.

“Biden ile Miçotakis yakın arkadaşlar”

Dönemin ABD Başkanı Donald Trump ile Başkan Recep Tayyip Erdoğan arasındaki ikili ilişkinin Yunanistan’ın durumunu kötü etkilediğini söyleyen Panagiotopoulos, şunları kaydetti:

"Yeni başkan, Türk-Yunan ihtilaflarının neler olduğunu biliyor ve Atina’yı destekliyor. Öte yandan, Joe Biden ile Kiryakos Miçotakis yakın arkadaşlar ve bu bence çok önemli."