Sevgilisini yakıp feryadını dinledi! Yangın değil cinayetmiş!

İzmir'de barda çıkan yangında işletmeci Mustafa Bendeş ile bir müşterisi feci şekilde öldü. 19 gün sonra polise giden Esra Başkaya, sevgilisi Bendeş'le tartıştığını; öfkelenip mekanı ateşe verdiğini söyledi. Cani, yangını karşı kaldırımdan izlediğini de itiraf etti.

İHA - Akşam

İzmir Bayraklı'da 2 kişinin hayatına mal olan yangının ardından cinayet çıktı. Korkunç olay 20 Eylül'de içkili eğlence mekanında yaşandı. Alevlere teslim olan bardaki emekli öğretmen Mehmet Naci Sözüner (67) dumandan zehirlenerek yaşamını yitirdi. Vücudunda yanıklar olan işletme sahibi Mustafa Bendeş de ambulansla hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı. İtfaiye ve polis ekipleri yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlattı.

'BEZİ TUTUŞTURUP İÇERİ ATTIM'

Soruşturma sürerken olaydan 19 gün sonra karakola giden Esra Başkaya (36), yangını kendisinin çıkardığını söyledi. İtirafta bulunan kadın, Bendeş'in sevgilisi olduğunu, olay günü tartıştıklarını anlattı. Başkaya, Bendeş'in kendisine şişe fırlatıp hakaret etmesi üzerine öfkelendiğini, çantasından çıkardığı çakmakla bez parçasını tutuşturup pencereden içeriye attığını belirtti. Katil zanlısı, bir süre bekleyip alevlerin dükkanı sardığını gördükten sonra yaya olarak kaçtığını anlattı.

Adliyeye sevk edilen Başkaya, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

ÇIĞLIK SESLERİ KABUSUM OLDU

19 gündür vicdan azabı çektiğini belirten Esra Başkaya, geceleri gözüne uyku bile girmediğini belirtti. Başkaya ifadesinde sevgilisinin yanarken attığı çığlıkların rüyalarına girdiğini, bu yüzden teslim olduğunu söyledi.