'Sessiz İstila'nın parasını Ümit Özdağ verdi! Irkçı filmle provokasyon

Sığınmacılar üzerinden tahrik ediyorlar. ‘Sessiz İstila' provokasyonuna operasyon. Türkiye'deki sığınmacıları konu alan ‘Sessiz İstila' filmi sosyal medyada provokasyona dönüştü. Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ'ın ‘parasını ben verdim' dediği filmin yapımcısı ile içerdiği bilgileri manipüle eden bir kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Çataklı, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AFAD koordinasyonunda İdlib'de inşa edilen briket evlerin anahtar teslim törenine video mesajla katıldı, "Bir milyon Suriyeli'nin geri dönüşünü sağlayacak proje hazırlığındayız" açıklamasında bulundu. Başkan Erdoğan'ın açıklamasıyla eşzamanlı olarak Türkiye'deki sığınmacıları ve düzensiz göçmenleri konu alan "Sessiz İstila" isimli provokatif kısa film sosyal medyada dolaşıma sokuldu. İstanbul'un mülteciler tarafından kontrol altına alındığı manipülatif bir senaryoyu işleyen "Sessiz İstila" isimli kısa film 3 gün önce Hande Karacasu'nun Youtube hesabı üzerinden paylaşıldı. Provokatif filme sosyal medya üzerinden tepki yağdı. Harekete geçen Emniyet Genel Müdürlüğü, 'Sessiz İstila' kısa filminde bilgileri manipüle ederek yayınlayan yapımcı Hande Karacasu ve provokatif paylaşımlarda bulunan bir kişiyi daha gözaltına aldı.

İFADESİ ALINIP SERBEST BIRAKILDI

EGM'den yapılan yazılı açıklamada, Suriyeli sığınmacılar ve düzensiz göçmenlerle ilgili provokatif paylaşımlarda bulunduğu belirlenen, "Militer Doktrin@militerdoktrin1" rumuzlu hesabın yöneticisi olduğu değerlendirilen H.D.'nin de İstanbul'da yakalandığı ifade edildi. Emniyetteki ifade işlemleri tamamlanan Hande Karacasu bir süre sonra serbest bırakıldı.

Filmde 2043 yılında televizyonlarda Arapça konuşulması ve İstanbul Eyalet Başkanlığı seçimlerinin yapılarak seçimi de Suriyelilerin kazanması dikkat çekiyor.

ÖZDAĞ: PARASINI BEN VERDİM

Karacasu'nun gözaltına alınmasına Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da tepki gösterdi. Özdağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda şu ifadelere yer verdi: "Sessiz İstila belgeselini yapan Hande Karacasu polis tarafından gözaltına alınarak Sakarya il Emniyet Müdürlüğü'ne götürülmüş. Türkiye'ye yönelik tehditleri anlatanlar gözaltına alınırken, ülkemize komplo kuranlar ödüllendiriliyor. Hande Karacasu yalnız başına değildir. Karacasu tarafından çekilen 'Sessiz İstila' adlı kısa belgesel kendisine benim tarafımdan sipariş olarak verilmiştir. Yapım masraflarını ben karşıladım. Senaryoyu ben onayladım. H. Karacasu, kontrolsüz göçün sonuçlarını gösterdi. Suriyeliler "halk" değil. Misafir. Kin/düşmanlık yok. Türkiye'de bir 'Sessiz İstila' sürdürülüyor ve Türk Milleti'ni bu istilaya karşı uyandıran herkese gözdağı vermeye çalışıyorlar."

Ümit Özdağ, İYİ Parti vekiliyken de aynı politikayı savunuyordu.

HEP AYNI POLİTİKA

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, o dönem İYİ Parti İstanbul Milletvekili olan Ümit Özdağ'ın Suriyeli mültecilerle ilgili söylemleri nedeniyle de suç duyurusunda bulunmuştu. Özdağ, "2040 - Demografik Felaket" başlıklı sunumunda Türkiye'de kayıtlı 3,8 milyon Suriyeli bulunduğunu, bu rakamın kayıt dışı olanlarla birlikte 5,3 milyona ulaştığını öne sürmüş, 2040'ta ülkede kayıtlı 7,4 milyon, kayıt dışı olanlarla birlikte ise toplam 10,4 milyon Suriyelinin bulunacağını iddia etmişti. Özdağ, bu durumun Türkiye'nin demografik ve politik yapısını bozacağını, ülkenin istikrarsızlıkla sarsılacağını ve milli devletin tasfiye edileceğini öne sürmüştü.

3 İSME SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

Sosyal medyada yapılan destek paylaşımlarına ilişkin İçişleri Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı Twitter hesabından, "Ümit Özdağ, Sinan Oğan, Bengi Başer gibi sözüm ona akademik unvan taşıyan bazıları Türkiye'de 8 milyon, 10 milyon Suriyeli olduğu yalanını yayıyor, yabancı düşmanlığı yapıyorlar. Yazık, insanlık adına bunlardan utanıyorum. Haklarında Göç İdaremiz suç duyurusunda bulunacaktır" dedi.

'İNSANLIĞI UTANDIRIYORLAR'

Çataklı, Prof. Dr. Bengi Başer'in '8 milyon Suriyeli seçmen' iddialarını da yalanladı. Çataklı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Bu hanımefendinin iki problemi var: Zeka ve cehalet! Okuduğunu anlamayacak kadar akıl fukarası, İnsanlığı utandıracak kadar cahil! Söylediği 8 milyon Suriyeli seçmen yalanını savunamayacak kadar cesaretsiz."

MEGAKENTTE 1.305.307 YABANCI VAR

İstanbul Valiliği, ilde ikamet eden yabancılarla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, dün itibarıyla İstanbul'da 1 milyon 305 bin 307 yabancının yasal olarak ikamet ettiği belirtildi. Açıklamaya göre bu yabancıların 542 bin 45'i geçici koruma kapsamında bulunan Suriyelilerden, 763 bin 262'si ülkemize yasal olarak giriş yapmış ve ikamet izni almış düzenli göçmenlerden oluşuyor. Öte yandan İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğünce geçen yıl 71.959 düzensiz göçmen hakkında işlem yapıldı. Bu kişilerin 23.072'si İstanbul'dan sınır dışı edilirken, 39.525'i ise sınır dışı işlemleri yapılmak üzere geri gönderme merkezlerine sevk edildi.

582 YASADIŞI SIĞINMACI SINIR DIŞI EDİLİYOR

İstanbul Valiliği, Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin il genelinde yaptığı çalışmalarda 582 düzensiz göçmeni yakalandığını ve bu göçmenlerin Tuzla Geri Gönderme Merkezi'ne sevk edildiğini açıkladı. Açıklamada, "3 Mayıs'ta yürütülen çalışmalarda Beyoğlu, Fatih ve Eyüpsultan ilçeleri başta olmak üzere ilimiz genelinde 327'si Afganistan, 140'ı Pakistan, 24'ü Bangladeş, 21'i Suriye ve 70'i diğer ülkelerden olmak üzere toplam 582 düzensiz göçmenin sınır dışı işlemleri başlatılmıştır" denildi.

TÜRKİYE'NİN SIĞINMACI İSTATİSTİĞİ

Suriyeli sığınmacı sayısı: 3.762.686

Türk vatandaşı olan Suriyeli sığınmacı sayısı: 200 bin 950 (87 bin 296'sı çocuk)

Oy kullanabilecek Suriyeli sayısı: 113 bin 654

Yasadışı yollarla ülkemize girişi engellenen düzensiz göçmen sayısı: 2.597.728

Yakalan düzensiz göçmen sayısı: 1.204.530

Sınır dışı edilen düzensiz göçmen sayısı: 322 bin 235

Türkiye üzerinden Avrupa'ya geçen düzensiz göçmen sayısı: 638 bin 268

Gönüllü geri dönüş yapan sığınmacı sayısı: 495 bin 625