Serdar Seyitoğlu'na FETÖ’den tutuklama talebi

Ünlü baklavacılar zinciri Güllüoğlu baklavalarının sahiplerinin FETÖ'den tutuklanmalarının ardından şimdi de Gaziantepli Habeş Seyitoğlu Baklavaları ortağı ve Dış Ticaret Genel Müdürü Serdar Seyitoğlu, hakkındaki FETÖ soruşturması kapsamında tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

HİLAL YILDIRIM

HABER MERKEZİ 

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan iş adamı Serdar Seyitoğlu, ''terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklanması talebiyle hakimliğe sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınan şüpheli Serdar Seyitoğlu'nun emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayına getirildi. Burada soruşturmayı yürüten savcılığa ifade veren Seyitoğlu, ''silahlı terör örgütüne üye olma'' suçundan tutuklanması talebiyle hakimliğe sevk edildi.Savcılığın sevk yazısında, şüpheli Seyitoğlu'nun Gaziantepli Habeş Seyitoğlu Baklava şirketinin ortağı ve genel müdürü olduğu vurgulanarak, şüphelinin himmet adı altında örgüt için iş adamlarından para toplandığı, toplanan paraların örgüte aktardığı ve toplanan paraların büyük rakamlara ulaşması nedeniyle örgüt elebaşısı Fetullah Gülen tarafından ödüllendirilerek, kendisine plaket, namaz takkesi, seccade ve tesbihin gönderildiği ifade edildi. 

Şüpheli Serdar Seyitoğlu'nun amcası ve şirket ortaklarından iş adamı Mustafa Seyitoğlu'nun da aynı FETÖ soruşturması dosyasından tutuklandığını anısmatılan yazıda, şüpheli Serdar Seyitoğlu'nun örgüt mensuplarına gönderdiği ''nasıl ifade vermeliyiz'' talimatı doğrultusunda örgütsel bağlarını ve eylemlerini anlatmaktan imtina ettiği ve etkinlik pişmanlıktan faydalanmak istemediği belirtildi. Sevk yazısında, bu nedenlerle, şüpheli Serdar Seyitoğlu'na atılı suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesini taşıdığı belirtilerek, tutuklama nedenin bulunduğu kaydedildi.