Şentop'tan Kılıçdaroğlu'nun iddialarına sert yanıt: Haysiyetsizce ve ağır bir iftiradır

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup konuşmasındaki sözlerine sert yanıt verdi. ''10 bin dolar alan kimse açıklansın. Haysiyetsizce ve ahlaksızca bir iftira olarak görüyorum. Buna cevap vermesini kendisinden bekliyorum.'' dedi.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "Sedat Peker'den 10 bin dolar alan siyasetçi" iddiasıyla ilgili açıklamasına tepki gösterdi.

"HAYSİYETSİZCE VE AHLAKSIZCA BİR İFTİRA"

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kılıçdaroğlu'nun iddialarına şu sözlerle tepki gösterdi:

Beni doğrudan itham eden bir iftirada bulunmuştur. Yalan olduğunu bildiği halde yaptığı bir iftiradır. Tek nefeste, gözünü kırpmadan bir insana yalanla iftirada bulunan kişinin ya siyasi bunaklık içinde olduğunu, bunu bilerek yapıyorsa bunun haysiyetsizlik olduğunu söyledim.

Konu 10 bin dolar alan siyasetçi kimdir, bunu kim açıkların ötesine geçerek beni itham eden bir iftirada bulunmuştur. Yalan olduğunu bildiği halde böyle bir ithamda bulunmuştur. Bu kişinin siyasi bunaklık içerisinde olduğu veya bilerek kasten yapıyor ise bunun haysiyetsizlik ve ahlaksızlık olduğunu söyledim. Bunu bilen de ben değilim açıklayacak olan da ben değilim. Ben de 10 bin dolar alan kimdir, açıklansın diyorum.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Partisinin grup toplantısında koşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Sedar Peker'den 10 bin dolar alan siyasetçi iddiasına değinmiş ve Şentop'a bir çağrı yapmıştı.

Kılıçdaroğlu, "TBMM Başkanı Mustafa Şentop, bu kara gölgeyi kaldırmak zorundadır. Şentop bu 10 bin dolar konusuna sessiz kalamaz. Sessiz kalıyorsa "acaba o da mı alıyor" diye sorulur" ifadelerini kullanmıştı.