Şengal'da büyük isyan! Ezidilere önce DEAŞ zulmetti, şimdi de PKK

Musul'a bağlı Şengal'de yaşayan Ezidiler, terör örgütünün, bölgelerinden çıkması ve kaçırılan çocuklarının serbest bırakılması için yine gösteri düzenledi, “PKK'nın Sincar'ı 2. Kandil'e dönüştürme çabasını” protesto etti.

OSMAN NURİ CERİT

Irak’ın Şengal bölgesinde önce terör örgütü DEAŞ’ın zulmünü yaşayan Ezidiler şimdi de PKK’nın baskısıyla mücadele ediyor. Terör örgütü PKK’nın zulmünden bıkan Ezidiler, kısa bir süre önce eylemlere başladı. Yerel medyada yayınlanan haberlere göre, bölgede kadın ve çocukların da aralarında olduğu onlarca Ezidi, “PKK’nın Sincar’ı 2’nci Kandil’e dönüştürme çabasını” protesto etti.

ÇOCUKLARIMIZI ZİNDANDA

Ezidi Evi Sözcüsü Mam Keval, K24’e yaptığı açıklamada şunları söyledi: “PKK’nın varlığı Ezidiler ve Şengal Dağı için büyük bir tehlikedir. Çünkü binlerce Ezidi kızı ve erkeği zorla kaçırıldı ve şu an PKK’nın zindanındalar. PKK Şengal’den çıkana ve tutuklu Ezidileri serbest bırakana kadar gösteriler devam edecek.”

BM’YE ÇAĞRI YAPTILAR

Çocuğu kaçırılan anneler ise Irak hükümetine ve uluslararası topluma taleplerini yerine getirmelerini ve evlatlarının bir an önce serbest bırakılması için adım atmalarını istedi. Temmuz ayının sonlarında eylemlerine başlayan Ezidiler seslerini Bağdat yönetimi ve BM’ye duyurmaya çalışıyor. 

MALLARINA EL KOYDULAR 

YPG/PKK, Suriye’de işgal ettiği bölgelerden zorla göç ettirdiği vatandaşların mal varlıklarına da el koydu. Terör örgütünün sözde meclisinden yapılan açıklamada, “Suriye vatandaşı olup da Suriye’de birinci veya ikinci dereceden akrabası bulunmayan vatandaşların taşınabilir ve taşınmaz mal varlıklarının tümü örgüt yönetimine geçecektir” denildi.