Selçuk Bayraktar'dan yapay zeka mesajı... ''Canavarca kullanımına karşıyız''

Selçuk Bayraktar, Adana Şakirpaşa Havalimanında gerçekleştirilen TEKNOFEST 2024'ün açılış töreninde konuştu. Yapay zekanın soykırım aracı olarak kullanımına tepki gösteren Selçuk Bayraktar, ''Yapay zekanın kundaktaki bebeklerin öldürülmesi için kullanıldığı bu düzen devam edemez. Biz TEKNOFEST kuşağı olarak teknolojinin canavarca kullanımına karşı duracağız. Bu zulme karşı ses çıkarmaktan vazgeçmeyeceğiz.'' ifadelerini kullandı.

AA

Selçuk Bayraktar, Adana Şakirpaşa Havalimanında gerçekleştirilen TEKNOFEST 2024'ün açılış töreninde konuştu.

Selçuk Bayraktar'ın açıklamalarından satırbaşları:

Değerli misafirler, bir yanda bütün bu güzellikler olurken maalesef insanlık da büyük bir karanlığa doğru savruluyor.

Dünya, kurulmaya çalışılan yeni bir düzenin sancılarını yaşıyor. Ne yazık ki bu düzen, barış adalet ve merhamet etrafında değil; şiddet ve güç temelinde oluyor.

Gazze'de her gün masum siviller katlediliyor. Dünya ise bu soykırımı sadece ekranlarda izliyor.

Adaleti ve güvenliği sağlayacak tüm kurumlar iflas etmiş durumda.

Birleşmiş Milletler, adaleti sağlamakta yetersiz. Dünya bir tarafta tanrısı para olan diğer tarafta da tanrısı olmayan iki yol arasında seçim yapmaya zorlanmış durumda.

Adaletsizlik dünyada kol geziyor. Ne yöne baksak haksızlık, eşitsizlik hadsizlik görüyoruz.

"TEKNOLOJİNİN CANAVARCA KULLANIMINA KARŞIYIZ!"

Yapay zeka, insanlar için muazzam fırsatlar sunabilecek kabiliyete sahip. Ne yazık ki bu teknoloji, bugün bir soykırımda en fazla sayıda sivili en etkin şekilde yok etmek için kullanılıyor. Yakın zamanda yaşanan canavarca terör eylemleri gösteri ki, tedarik zincirine yerleştirilen bombalarla telefonlar, kulaklıklar bile insanları katletmek için kullanılabilir.

Yapay zekanın kundaktaki bebeklerin öldürülmesi için kullanıldığı bu düzen devam edemez. Biz TEKNOFEST kuşağı olarak teknolojinin canavarca kullanımına karşı duracağız. Bu zulme karşı ses çıkarmaktan vazgeçmeyeceğiz.

İnsanlık, bilgiyi kulaktan kulağa aktardı. Kalemi keşfettiğinde bilgiyi sonraki nesiller hurafelerden arındırarak aktardı.

Yapay zeka da yeniden keşfedilmiş bir kalem. Bilgi üretme aracı haline gelecek yapay zeka, etik ve ahlaki değerlerle yönlendirilirse bir dönüm noktası olabilir.

Bu gidişata dur diyecek bir hareket var: TEKNOFEST Hareketi.

Gençlerimiz üretiyor. TEKNOFEST gençlerimizin başarı hikayelerine zemin hazırlıyor.

Memleketimizin geleceğini, ve daha adil bir dünyayı hep birlikte inşa edeceğiz.