Selçuk Bayraktar'dan Kıbrıs tezkeresi sonrası manidar AKINCI paylaşımı: Yuvamızdayız

TBMM Genel Kurulunda, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un imzasını taşıyan, ''Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. Yıl Dönümü'' başlıklı tezkere okunarak kabul edildi. Tezkere sonrası Selçuk Bayraktar sosyal medya hesabından manidar AKINCI paylaşımı yaptı. Detaylar haberimizde...

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümünün büyük bir gurur ve mutlulukla idrak edildiği belirtilen tezkerede, Kıbrıs Türk halkının Barış ve Özgürlük Bayramı'nın içtenlikle tebrik edildiği aktarıldı.

Tezkerede, "20 Temmuz, yıllardır çektiği acı ve zorluklara cesaret ve sabırla karşı koyan Kıbrıs Türk halkının kurtuluş günüdür. Ada'daki egemenlik haklarının ve eşit statüsünün korunmasının sembolüdür. 1963 yılında, Kıbrıslı Rumların ortaklık devletini gasbetmesiyle başlayan, sürgün ve katliamlarla devam eden karanlık dönem bu harekatla son bulmuş, Kıbrıs Türkü'nün varlık ve güvenliği teminat altına alınmış, Ada'da huzur ve güven ortamı tesis edilmiştir." ifadelerine yer verildi.

İzleyen yarım asır boyunca Kıbrıs Adası'nda kan dökülmemiş olmasının Barış Harekatı'nın kalıcı mirası ve başarısının tartışılmaz kanıtı olduğunun altı çizilen tezkerede, "Adını barıştan alan, Kıbrıs Türkü'nü mutlak bir yok oluştan kurtaran bu harekat, Türkiye Cumhuriyeti'nin 1960 Garanti Anlaşması'ndan kaynaklanan hak ve yükümlülükleri temelinde icra edilmiştir. Bu sayede Ada'nın Enosis hayalleriyle ve bir oldubittiyle ilhakının da önüne geçilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

AKINCI YAVRU VAVRU VATANDA

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. Yıl Dönümü" başlıklı tezkerenin kabul edilmesnin ardından AKINCI TİHA'nın yavru vatan Kıbrıs'a konuşlandığı videoyu "Yuvamızdayız..." notuyla paylaştı.