Selçuk Bayraktar paylaştı... Bayraktar KIZILELMA PT-3 testleri başarıyla geçiyor

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, BAYKAR Teknoloji tarafından geliştirilen KIZILELMA PT-3'ün “Motor Çalıştırma ve Koşu Testleri”ni gösteren bir video paylaştı.

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, önceki prototiplerden farklı olarak yenilenen aerodinamik tasarıma ve Al-322 F motoruna sahip olan KIZILELMA PT-3'ün yeni test görüntülerini paylaştı.

BAYKAR teknoloji tarafından geliştirilen turbofan motorlu, radarlardan gizlenebilme ve havadan havaya füze atabilme kabiliyetine sahip insansız savaş uçağı KIZILELMA PT-3 testleri başarıyla geçmeye devam ediyor.

TASARIMI VE MOTORU YENİLENDİ

Geçtiğimiz günlerde tanıtılan yeni prototip KIZILELMA PT-3'ün art yakıcılı yeni motorunun çalışma testi ve ilk taksi testi paylaşılmıştı.

Şimdi ise BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'ın X hesabından paylaştığı videoda Tasarımı ve motoru yenilenen KIZILELMA'nın 3'üncü prototipinin (PT-3) "Motor Çalıştırma ve Koşu Testleri"ni başarıyla geçtiği görülüyor.

SÜPERSONİK UÇUŞ YETENEĞİNE SAHİP

Geliştirilmesi için 1 milyar dolarlık devasa bir kaynak ayrılan insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA'nın 3'üncü prototipi hem tasarımsal hem de yapısal değişikliklerden geçirildi. Son yapılan değişikliklerle Baykar, PT-3 konfigürasyonunda yeni bir motora da geçiş yapıldı. Bu motor, art yakıcı (afterburner) kabiliyetine ve dolayısıyla süpersonik uçuş yeteneğine sahip.

YAKIN ZAMANDA İLK UÇUŞ GERÇEKLEŞTİRİLECEK

PT3'ün testleri Tekirdağ Çorlu'da gerçekleştiriliyor. İlk prototiplere göre daha güçlü olan ve art yakıcı sisteme sahip AI-322F tipi motor bulunan hava aracının yakın zamanda ilk uçuşunu gerçekleştirmesi de hedefleniyor.