Selçuk Bayraktar Azerbaycan televizyonuna konuştu... Yeni SİHA'nın özelliklerini anlattı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından ''Karabağ Nişanı'' verilen Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar bir Azerbaycan kanalına konuştu. Selçuk Bayraktar, katıldığı televizyon programında silahlı insansız hava aracı (SİHA) TB3'ün özelliklerini anlatarak, dünyada artık son insanlı savaş uçaklarının üretildiğini ifade etti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kendisine "Karabağ Nişanı" takdim edilen Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar Azerbaycan'daki temaslarının ardından Azerbaycan televizyonuna bir de röportaj verdi.

"TB3 GEMİ PLATFORMLARINA İNİP KALKABİLECEK"

TB3 adlı yeni SİHA'ya ilişkin bilgiler veren Selçuk Bayraktar, üzerinde çalışılan insansız savunma araçları hakkında konuştu.

Üzerinde çalışmaların sürdüğü yeni aracın gemi platformlarına inip kalkabileceğini belirten Bayraktar, şu ifadeleri kullandı:

"Bayraktar TB3 diye uçak gemisine inip kalkan, yani gemi platformlarına da inip kalkan ve o sınıfta benzeri olmayan bir uçak da geliştiriliyor. Kanatları katlanıyor, uçak gemisine iniyor, biraz daha ağır, 1200 kilo civarında mühimmatlar taşıyabiliyor."

"DÜNYADA SON İNSANLI ARAÇLAR ÜRETİLİYOR"

Artık dünyada son insanlı savaş uçaklarının yapıldığını belirten Bayraktar, insansız araçlarının sadece havada değil karada ve suda da geliştirilme aşamasında olduğunu sözlerine ekledi. Bayraktar şu ifadeleri kullandı:

"Bunun yanında insansız deniz araçları çalışmaları yapan firmalar var ülkemizde. Onlar da çok önemli. Bugün artık insanlı tanklar yerine akıllı, daha hafif, hızlı, dinamik hareket eden kara araçları konuşuluyor. Benzer şey savaş uçakları için de geçerli. Artık dünyada insanlı son savaş uçakları yapılıyor. Bundan sonra nasıl ki tüm dünya Karabağ muharebesi Türk ordularının SİHA'larla kazandığı zafer diye adlandırılıyor... Maharetini gördü. Savaş uçaklarına da benzer bir şey geliyor. Yani insansız savaş uçakları geliyor. O alanda çalışmalarımız devam ediyor."