Selcen Gür Sigortalı Toplum ve Sosyal Dayanışma Platformunu kurdu

Sigorta sektöründe 40. Yılını geride bırakan Doğan Sigorta Brokerlik'in CEO su Selcen Gür, sektör paydaşlarını bir araya getirerek Sigortalı Toplum ve Sosyal Dayanışma Platformunu kurdu.

Sigortalı Toplum ve Sosyal Dayanışma Platformu (STSP) Mayıs ayında düzenlediği ilk etkinliğinde bir sosyal sorumluluk projesini de hayata geçirdi. STSP'nin kurucusu Selcen Gür, bu platformu kurma amacının toplumda sigorta ürün ve hizmetlerine dair bir bilinç oluşturmak, özellikle gençleri ve kadınları sigorta ürün ve hizmetleri hakkında bilgilendirmek, bu bilinçlendirme çalışmalarını sosyal sorumluluk projeleriyle entegre etmek ve toplumda sosyal yardımlaşma ve dayanışma ruhunu beslemek olduğunu belirtti.

'Tüm bu bilinçlendirme çalışmaları ve projelerle bir yandan sigorta ürünleri hakkında bilinirlik yaratmak, bir yandan toplumsal meselelere dikkat çekmek istiyor bir yandan da ülkemizde sigorta penetrasyonun artmasına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.' diyen Selcen Gür, Türkiye Sigorta Birliği Strateji Raporu'na göre mevcut durumda yüzde iki olan sigorta penetrasyonunun gelecek beş yıl içerisinde en az yüzde dört seviyesine çıkarılmasının hedeflendiğinin altını çizdi.

STSP kurucu üyeleri arasında Berrin Dinç, Cenk Ecevit, Orpen Şanlı gibi sigorta broker ve acentelerinden isimlein yanı sıra farklı sektörlerden Serap Koçer, Soner Ergen, Av.Fatma Hoşgör Tekeşin, Meltem Akar gibi isimlerin de olduğunu belirten Selcen Gür ilk sosyal sorumluluk projelerinde Gulf Sigorta'dan destek aldıklarını ifade etti.

Otizmli çocuklarına tek başına bakan annelere Gulf Sigorta ile Ferdi Kaza Poliçesi hediye ederek annelerin 'Benden Sonra Ne Olacak' endişesini bir nebze olsun hafifletmeyi amaçladıklarını belirten Gür bu projeyle hem bir sosyal yaraya parmak bastıklarını hem de bir sigorta ürününün sağlayabileceği teminatı topluma tanıttıklarını söyledi.

'İlk etkinliğimizde TODEV ile birlikte otizmli annelerine el uzatmaya çalıştık. Bundan sonra yine çeşitli dernek ve vakıflarla sigorta şirketlerini de yanımıza alarak ortak çalışmalar düzenlemek, sigorta sektörünün öncülük ettiği projeler geliştirmek istiyoruz. Toplumda geleceğe dair endişeleri azaltabilmek için sigorta sektörü olarak elimizden geleni yapmaya hazırız.'