Şehitliklerde buruk Babalar Günü

Babalar Günü, şehitliklerde buruk kutlandı. Şehit aileleri, yakınlarının mezarları başında dua etti. Çocuklarının kabirlerini temizleyen bazı anne ve babalar, duygusal anlar yaşadı.

O GELECEĞİNE BİZ GELDİK

Diyarbakır Dicle'de, 2016 yılında PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Mustafa Yıldırım, memleketi Elazığ'da defnedildi. Hulusi Yıldırım, oğlu olmadan geçirdiği altıncı Babalar Günü'nde, eşiyle birlikte oğlunun kabrini ziyaret etti. Oğlunun kabri başında dua okuyarak çiçekleri sulayan baba Yıldırım, "Oğlum sağ olsaydı babalar gününü mutlaka kutlardı. O bizim yanımıza geleceğine biz onun yanına geldik. Evlat acısı çok zor ama Allah yolunda devleti, milleti ve bayrağı için canını verdi" dedi.

KUTLAMALAR ACI VERİYOR

Babalar günü tüm yurtta sevinçle kutlanırken, Edirnekapı Şehitliği'nde duygusal anlar yaşandı. Şehit aileleri kabristanların başında dualar etti, Kuran-ı Kerim okudu. Şehit ailelerinin yanı sıra öğrenciler Merve Nur Gültekin ve Sümeyye Demir ise Babalar günü sebebiyle hazırladıkları mektupları şehit mezarlarına bırakarak, şehitlerin ve ailelerinin unutulmadığını ve onların yanında olduklarını hissettirmek için yaptıklarını belirttiler. Tek oğlu olan Enver Yorulmaz'ın Tunceli'de 18 arkadaşı ile birlikte çatışmada şehit düştüğünü belirten Yusuf Yorulmaz, "Özel günler bize acı veriyor" diye konuştu.

KORUYUCU BABADAN KIZINA TEŞEKKÜR

Ali Bilgin, evliliklerinin 12'nci yılında baba olmanın mutluluğunu ailelerine kattıkları kızıyla yaşıyor. 3 yaşındayken ailesinin bir parçası olan kızının şu an 7 yaşında olduğunu söyleyen koruyucu baba Bilgin, "45 yaşından sonra baba oldum. Bana baba olmanın güzelliklerini yaşattığı için kızıma teşekkür etmek isterim. Kızım, benim için en büyük hediye" dedi.

GELİNLİĞİYLE BABASINA KOŞTU

Şehit babaları, dün Cebeci Askeri Şehitliği'ne ziyarette bulundu. Şehit çocukları da babalarına dua etmek için geldikleri kabristanda mezarlara bakım yaptı ve çiçek bıraktı. Gelinliği ile şehitliğe gelen bir şehit kızı, babasının mezarı başında gözyaşlarını tutamadı.