Şehitkamil seçim sonuçları: Gaziantep Şehitkamil yerel seçim sonuçları oy oranları CANLI

Şehitkamil seçim sonuçları, 31 Mart 2019’da da yakından takip ediliyor. Şehitkamil yerel seçim sonuçları oy oranlarında hangi parti önde? 31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı AK Parti Şehitkamil Belediye Başkan adayı Muhammet Rıdvan Fadıloğlu, CHP Şehitkamil Belediye Başkan adayı Nesrin Tuncel, DP Şehitkamil Belediye Başkan adayı Mehmet Barış Kınacılar, SP Şehitkamil Belediye Başkan adayı Ahmet Necati Sarı oldu. Son yapılan seçimde %52,4’lük oy oranı ile Şehitkamil Belediye Başkanlığı’na mevcut AK Parti adayı Muhammet Rıdvan Fadıloğlu seçilmişti. Fadıloğlu, Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji-Sanat Tarihi Bölümü’nden 1986 yılında mezun oldu. 31 Mart 2019 Şehitkamil yerel seçim sonuçları canlı takibini haberimiz içerisinden yapabilirsiniz.

Şehitkamil seçim sonuçları, 31 Mart 2019 yerel seçimi oy oranları ile ilgili son dakika açıklamaları vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Şehitkamil belediye başkan adayları seçim sonuçları araştırılan konular arasında yer alıyor. 31 Mart yerel seçimlerinde Şehitkamil Cumhur İttifakı AK Parti Şehitkamil Belediye Başkan adayı Muhammet Rıdvan Fadıloğlu, CHP Şehitkamil Belediye Başkan adayı Nesrin Tuncel, DP Şehitkamil Belediye Başkan adayı Mehmet Barış Kınacılar, SP Şehitkamil Belediye Başkan adayı Ahmet Necati Sarı oldu.  2019 yerel seçim sonuçları ile ilgili son dakika açıklamalarını haberimiz içerisinden takip edebilir, seçime dair merak edilenlere ulaşabilirsiniz.

ŞEHİTKAMİL SEÇİM SONUÇLARI SON DAKİKA CANLI TAKİP ET- TIKLAYINIZ

ŞEHİTKAMİL SEÇİM SONUÇLARI SON DAKİKA

Şehitkamil yerel seçim sonuçları ile ilgili son dakika açıklamalarını, oy oranlarını haberimiz içerisinden takip edebilirsiniz.


GAZİANTEP İLÇE SEÇİM SONUÇLARI

ŞAHİNBEY SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ŞEHİTKAMİL SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

NİZİP SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İSLAHİYE SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

NURDAĞI SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ARABAN SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

OĞUZELİ SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YAVUZELİ SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KARKAMIŞ SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

ŞEHİTKAMİL SEÇİM SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Oy verme saatlerinin 07.00-16.00 olduğu illerde saat 16.00, diğer illerde saat 17.00'den önce oylar sayılmaya başlanamayacak. Sandık seçmen listesindeki bütün seçmenler oylarını kullanmış olsalar bile oy vermenin bitim saatinden önce sandıklar kesinlikle açılamayacak.

Büyükşehirlerde, sırasıyla büyükşehir belediye başkanlığı, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık, diğer illerde, sırasıyla belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık, seçimlerine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılacak.

ŞEHİTKAMİL BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

AK Parti Şehitkamil Belediye Başkan adayı: Muhammet Rıdvan Fadıloğlu

CHP Şehitkamil Belediye Başkan adayı: Nesrin Tuncel

BTP Şehitkamil Belediye Başkan adayı: Adil Türköz

SP Şehitkamil Belediye Başkan adayı: Ahmet Necati Sarı 

ŞEHİTKAMİL SEÇİM SONUÇLARI- 2014

Şehitkamil’de 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde sandık sayısı 1.339, oy kullanan seçmen sayısı 340.856, geçerli oy sayısı 326.815 oldu. AK Parti %52,4 oy oranına, CHP  %21,2 oy oranına sahip oldu.

30 Mart yerel seçimlerinin kesin sonuçları açıklandı. Büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerinde AK Parti oyların yüzde 45,54'ünü alarak birinci parti oldu.

Seçime 26 siyasi partinin katıldığını hatırlatan Güven, 30 büyükşehir, 51 il belediye, 961 ilçe, 390 belde belediye başkanlığı, 20 bin 500 belediye meclis üyeliği, bin 251 il genel meclisi üyeliği 49 bin 707 muhtarlık ve ihtiyar heyeti meclisi üyeliği için seçim yapıldığını açıkladı.

Büyükşehirlerde 40 milyon 727 bin 194 seçmenden 36 milyon 440 bin 968'inin oy kullandığını belirten Güven, katılım oranının yüzde 89,48 olduğunu bildirdi. Güven, 2009 yılındaki yerel seçime katılımın yüzde 83 oranında olduğunu hatırlattı.

Güven, belediye başkanlığı seçimi için oy kullanan seçmen oranının yüzde 89,2, il ve belde belediye meclisi seçimlerine katılım oranının yüzde 89,15 olduğunu bildirdi.

2014 YILI YEREL SEÇİMLERİ PARTİLERİN ADAYLARI KİMDİ?

AK Parti Şehitkamil Belediye Başkan adayı: Muhammet Rıdvan Fadıloğlu

CHP Şehitkamil Belediye Başkan adayı: Fethi Albayram

MHP Şehitkamil Belediye Başkan adayı: Mustafa Akdoğan

MUHAMMET RIDVAN FADILOĞLU KİMDİR?

İlk, orta ve lise öğrenimini Gaziantep’te tamamlayan Fadıloğlu, Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji-Sanat Tarihi Bölümü’nden 1986 yılında mezun oldu. Askerlik görevini ise Tokat’ta tamamladı. Fadıloğlu, memleketine döndükten sonra 1996 yılında kurulan aile şirketinde ikinci kuşak yönetici olarak çalışmaya başladı.

Muhammet Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Eğitim ve Hizmet Vakfı Yönetim Kurulu üyeliği, Serbest Bölge Yönetim Kurulu üyeliği, Gaziantep Spor Kulübü delegeliği, Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeliği, TOOB Genel Kurul Delegeliği ve Kent Konseyi İmar Komisyon üyeliği görevlerinde bulundu, ayrıca çeşitli STK’larda da aktif rol aldı.

2001’de AKP’nin kuruluşuna katılan Fadıloğlu, siyasete atıldı. Gaziantep’te Mahalle Temsilciliği, il Delegeliği, İl Yönetim Kurulu üyeliği, İl Yürütme Kurulu üyeliği ve İl Sekreterliği görevlerini üstlendi.

Fadıloğlu, 2004 ile 2008 arasında dört yıl boyunca Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanlığını yapan Dr. Asım Güzelbey’in danışmanlık kadrosunda yer aldı.

KAÇ SİYASİ PARTİ SEÇİME KATILACAK?

Yerel seçime 12 siyasi parti katılacak. YSK kararı uyarınca, Adalet ve Kalkınma Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti, Halkların Demokratik Partisi, İYİ Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Saadet Partisi, Türkiye Komünist Partisi ve Vatan Partisi seçime katılacak.

KAÇ TANE OY PUSULASI OLACAK?

Şehitkamil, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van'daki seçmenler, "büyükşehir belediye başkanı", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy kullanacak.

EN FAZLA SEÇMEN İSTANBUL, EN AZ BAYBURT'TA

Yüksek Seçim Kurulu'nun verilerine göre, seçmenin yüzde 50,7'si kadın, yüzde 49,3'ü ise erkek. En fazla seçmen, 10 milyon 560 bin 963 ile İstanbul, en az seçmen ise 58 bin 562 ile Bayburt'ta bulunuyor.

ÇANKAYA'NIN SEÇMEN SAYISI, 7'Sİ BÜYÜKŞEHİR, 58 İLDEN FAZLA

Seçmen sayısının en fazla olduğu ilçe ise 680 bin 254 ile Ankara'nın Çankaya ilçesi. Çankaya'daki seçmen sayısı, 'büyükşehir' statüsündeki Erzurum (498 bin 253), Eskişehir (651 bin 356), Malatya (561 bin 708), Mardin (484 bin 284), Ordu (581 bin 352), Trabzon (594 bin 589) ve Van'ın (652 bin 878) da aralarında bulunduğu 58 ilin seçmen sayısından fazla.

81 İL, 922 iLÇE, 386 BELDEDE 8 BİN 270 ADAY

Pazar günü 30 büyükşehirde 316 aday büyükşehir belediye başkanı, diğer 51 il ve 922 ilçe ve 386 beldede ise 7 bin 954 aday ise belediye başkanı olabilmek için yarışacak. Seçimler sonunda 30'u büyükşehir belediyesinde olmak üzere, toplam 1389 aday, 5 yıllığına başkan seçilecek.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR İÇİN 24 BAĞIMSIZ ADAY

Yerel seçimlere 8 bin 270 adaydan 630'u, bağımsız olarak girecek. Bu adaylardan 71'i büyükşehir belediye başkanı olabilmek için yarışacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı en çok bağımsız aday sayısıyla dikkat çekti. İstanbul'da 24, Ankara ve Diyarbakır'da 5, İzmir'de ise bağımsız 4 aday büyükşehir belediye başkanlığına talip.

17 VEKİL, BAŞKANLIK İÇİN YARIŞACAK

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde 17 milletvekili belediye başkanı olmak için yarışacak. Seçimlerde AK Parti'den 3, CHP'den 5, HDP'den 6, İYİ Parti'den 2, bağımsız olarak da 1 milletvekili aday oldu.

AK Parti'de, TBMM Başkanlığı görevini bırakan Binali Yıldırım, İstanbul; Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Mehmet Özhaseki, Ankara; Aydın Milletvekili Mustafa Savaş da Aydın'dan aday oldu.

CHP'de ise Milletvekili Tanju Özcan seçim bölgesi Bolu; Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit; Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesi; Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Kahramanmaraş ve Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel de Ordu'da belediye başkanlığı için aday oldu.