Şehit yakınına küfür etmişti... İYİ Partili Lütfü Türkkan'a tepkiler çığ gibi büyüyor

İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın Bingöl'de bir şehit yakınına küfretmesine tepkiler çığ gibi büyüyor. Konuya ilişkin paylaşımda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Meral Akşener'e ithafen, ''O ahlaksız bugün bir şehit kardeşine ağza alınmayacak küfürler ediyorsa bu sizden aldığı cesaret sayesindedir!'' dedi. Olaya ayrıca, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu da tepki gösterdi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın Bingöl'de bir şehit yakınana küfretmesine tepkiler çığ gibi büyüyor.

"BU SİZDEN ALDIĞI CESARET SAYESİNDEDİR!"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Meral Akşener'i etiketleyerek, sosyal medya hesabı Twitter'dan konuya ilişkin yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Devletin arazisini işgal edip kaçak bina yaptıran, yakalanınca da gazeteci dövdüren haysiyetsizlere sahip çıkmayın dedik, baş köşeye oturttunuz."
"O ahlaksız bugün bir şehit kardeşine ağza alınmayacak küfürler ediyorsa bu sizden aldığı cesaret sayesindedir!"

"MİLLETİMİZDEN ÖZÜR DİLEMELİDİR"

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Bingöl'de Meral Akşener'i eleştirdiği için şehit yakınına küfür eden İYİ Partili Lütfü Türkkan'a tepki gösterdi.

Şentop olaya ilişkin resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"TBMM'de milleti temsil gibi kutsal bir görev için bulunan bir milletvekilinin vatandaşımıza kullandığı çirkin üslup asla kabul edilemez. Lütfü Türkkan vatandaşımızın şahsında milletimizden özür dilemelidir."

"BU ASLA AFFEDİLMEYECEK BİR ÇİRKİNLİKTİR"

Konuya ilişkin sert tepki gösteren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik şu ifadeleri kullandı:

"Gazi Meclis'imizin üyesi bir milletvekilinin bir şehit ailesine hakaret etmesini ve küfretmesini şiddetle kınıyoruz. Bu asla affedilmeyecek bir çirkinliktir."

"Aziz şehitlerimizin emanetlerine hürmetsizlik edenler milletimize ve tüm değerlerimize saygısızlık ediyorlar."

"Bu değerli aileler bizlere aziz şehitlerimizin emanetidir. Şehit ailelerimiz başımızın tacıdır. Bu ailelerin acısı ile hemhal olmak, onları anlamak yerine ağza alınmayacak hakaretler savurmak saygısızlıktır..."

"Bu saygısızlığı yapan kişi şehit ailesinden, tüm şehit ailelerinden ve milletimizden derhal özür dilemelidir. Kıymetli şehit ailelerimizin yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz."

"YAZIKLAR OLSUN SİZE!"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ İYİ Partili Türkkan'a şu sözlerle tepki gösterdi:

"İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Bingöl'de bir vatandaşa iğrenç bir küfür etmiş. Bu ar damarı çatlamış, seciyesi tuzla buz olmuş ahlaksızlıkların hesabını bu millete vereceksiniz. Yazıklar olsun size!"

"MUHALEFETİN YÜZ KARASIDIR"

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu konuya ilişkin, "Siyasetin tek limanı ahlaktır. İP'li Lütfü Türkkan'ın şehit yakınlarına küfür etmesi, muhalefetin yüz karasıdır. Milletimize kendilerine teveccüh göstermediği için çok öfkeliler. Bu Millet kırk yıldır terörden çok çekti. Sizin yalan ve kirli siyasetinizi 2023 te sandığa gömecek." dedi.

"DERHAL GEREĞİ YAPILMALIDIR"

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Lütfü Türkkan'ın şehit yakınına yaptığı saygısızlığa, "Lütfü Türkkan'ın şehit yakını vatandaşa küfür etmesi; milletvekili rozetini, insani değerleri ve her şeyden önce şehidimizin aziz hatırasını ayaklar altına almaktır. Şehidimizin kız kardeşine yönelik bu küfür, İP'li yöneticilerin sorumluluğudur ve derhal gereği yapılmalıdır." sözleriyle tepki gösterdi.

"EĞER ZERRE KADAR ONURUN VARSA İSTİFA EDİP KENDİ ÇUKURUNA DÖNERSİN"

Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, Türkkan'ın şehit yakınına küfretmesine tepki gösterdi. Göksu konuya ilişkin yaptığı paylaşımda, "Ey Lütfü Türkkan sen milletin vekili olamazsın. Eğer zerre kadar onurun varsa istifa edip kendi çukuruna dönersin." dedi.

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Bingöl'de esnafı ziyaret etmişti.

Ziyaret sırasında şehit yakını olduğunu iddia eden bir kişi, İYİ Parti'nin HDP ile yakın ilişki kurduğunu savunarak tepkisini dile getirmişti. Bunun üzerine polis ekiplerinin bölgeden uzaklaştırmaya çalıştığı kişinin yanına giden İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, boynuna sarılarak bir süre dinlediği bu kişiye küfretmişti.

Polis ekiplerine Türkkan'ın kendisine küfrettiğini söyleyen tepkili vatandaş, güvenlik güçlerince bölgeden uzaklaştırılmıştı.

Lütfü Türkkan küfür etmişti... Şehit annesi yaşadığı üzüntüyü anlattı: Sabaha kadar uyuyamadım

Şehit yakınına küfür etmişti... Lütfü Türkkan'ın basın açıklaması iptal edildi