Şehit kızı artık emniyet müdürü

12 yaşındayken babası terör saldırısında şehit olan Özlem Şeker, Adana'nın Çukurova İlçesi'ne Emniyet Müdürü oldu. Şeker, şehrin tarihindeki ilk kadın emniyet müdürü.

SONER KAN

Adana Emniyet Müdürlüğü’nde terfi heyecanı yaşandı. Rütbesi yükseltilen isimlerden biri olan Özlem Şeker, üçüncü sınıf emniyet müdürü olurken, Adana İl Emniyet Müdürü Doğan İnci de bir ilke imza attı. Doğan İnci, ortaya koyduğu başarılı çalışmalar nedeniyle Şeker’i, Çukurova İlçe Emniyet Müdürü olarak atadı. Aynı zamanda Adana’nın ‘ilk kadın ilçe emniyet müdürü’ de olan Şeker, böylece kent tarihine geçti.

ŞEHİT BABASININ İZİNDE

1991 yılında İstanbul’da polis aracına yönelik terör saldırısında babası Nebi Şeker (35) şehit düştüğünde o henüz 12 yaşındaydı. Kahraman babasının izinden gidip polis oldu. Bir çocuk annesi olan Şeker, 21 yıllık meslek hayatında birçok başarılı çalışmaya imza attı. Özlem Şeker, Çukurova’da 364 bin 118 kişilik bir nüfusun huzur ve güvenliğini sağlayacak. Şeker, bu görevini de 40’ı kadın toplam 470 polisten oluşan ekibiyle sağlayacak. Şeker, “Bu görev beni gururlandırdığı gibi çok mutlu etti” dedi.