Şehit eşine bebeğiyle veda etti... ''Bugün bizim bayramımız kızım''

Pençe şehidi Hikmet Aslan'ın eşi Kübra Aslan, 1 yaşındaki kızı Rüveyda ile birlikte eşine böyle veda etti: “Bugün bizim bayramımız kızım, ağlamayacağım. Allah bize de nasip etsin.”

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerce açılan taciz ateşinde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hikmet Aslan (27) için memleketi Niğde'nin Değirmenli beldesinde tören düzenlendi. Helallik alınmasının ardından şehit Aslan için belde meydanında cenaze namazı kılındı.

BUGÜN AĞLAMAK YOK

Annesi Gülbahar, babası İdris ve eşi Kübra Aslan, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılıp, çerçevedeki fotoğrafını öptü. Şehit annesi, tek evladının fotoğrafını eliyle havaya kaldırıp, "Bugün bayram bize. Bayramımız kutlu olsun" diye konuştu. Şehit eşi Kübra Aslan da kucağındaki bebeği Rüveyda'ya babasının fotoğrafını göstererek, "Babanı tanıyor musun? Fotoğrafını gösteriyordum. Bugün bizim bayramımız Rüveyda. Ağlamayacağım. Allah seni daha çok seviyormuş. Bunu biliyordum Hikmet. Maşallah sana. Allah bize de nasip etsin. Biraz daha durayım, ne olur. Kötü olmuyorum, böyle iyiyim" ifadelerini kullandı. Şehidin acılı ailesini, askeri yetkililer teselli etti.Şehit Hikmet Aslan'ın cenazesi, kılınan namazın ardından belde mezarlığında dualarla toprağa verildi. Törene katılanlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı atarak tekbir getirdi.

ERDOĞAN'DAN TAZİYE

Törene Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Valisi Cahit Çelik, milletvekilleri katılırken Başkan Erdoğan, şehidin ailesine başsağlığı mesajı gönderdi.

ŞEHİDİN KANI YERDE KALMADI

Güvenlik güçleri Uzman Çavuş Hikmet Aslan'ın şehit düştüğü bölgede geniş çaplı operasyon başlattı. F-16'lar ve Atak helikopterlerinin de destek verdiği operasyonda, terör yuvalarını yerle bir edildi. Milli Savunma Bakanlığı'ndan, "Şehidimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak'ın kuzeyinde tespit ettiği 5 PKK'lı teröristi etkisiz hale getirdi. Mücadelemiz en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar devam edecek" mesajı paylaşıldı.