Şehit eşinden 15 Temmuz'u idrak edemeyenlere ders gibi sözler: Bugün olsa ‘git' derim

Şehit Şuayip Seferoğlu'nun eşi, “O gün ‘dur, gitme' demiştim. Türk milletinin verdiği o mücadeleyi görünce bugün olsa ‘git' derdim” diye konuştu.

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında Saraçhane Belediye binası önünde çıktığı tankın üzerinde şehit olan Şuayip Seferoğlu’nun ailesi, o geceyi unutamıyor. Darbe girişiminin ardından Rize’ye taşınan Seferoğlu’nun eşi Yıldız Seferoğlu, yaşadıklarını şöyle anlattı:

‘HAKKINI HELAL ET’

“En son saat 01.00’de telefonla görüştük, ‘Ben gidiyorum’ dedi, ‘Ben gitmeni istemiyorum, gitme’ dedim ama o ‘Nasıl dururum, duramam ki hakkını helal et’ dedi, ‘Helal olsun’ dedim o anda telefon kesildi, bir daha ulaşamadım. Şimdi olsa ‘git’ derim. O gece yaşananları gördükçe, vatanı kurtarmak isteyenlerin mücadelesini izledikçe, 15 Temmuz’un ne demek olduğunu çok daha iyi anlıyorum. Çocuklarımla beraber ayakta durmaya çalışıyoruz. Bu süreçte devletimizin ve Cumhurbaşkanı’mızın büyük desteğini gördük, yaşadığımız her sıkıntıda yanımızda oldular.” 

ANI EVİ ‘CENNET’ GİBİ!

Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda şehit düşen Cennet Yiğit’in ailesi, ‘anı evi’nde evlatlarının hatırasını yaşatıyor. Baba Yahya Kemal Yiğit, “Cennet’imin 400 eşyası burada. Çocuğumuzun şehadeti bizleri üzmüyor” dedi.

OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM 

Astsubay Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş, sivil kıyafetle Genelkurmay Başkanlığı’nın önüne gitti. Burada şehit olan Dağdaş’ın annesi Bilsen Dağdaş, “Vatanı için canını veren yavrumla gurur duyuyorum” dedi.

251 ŞEHİT VERDİK...

Devletin tüm kılcal damarlarına sinsice sızan FETÖ’nün 15 Temmuz akşamı devletin silahlarını millete doğrultmasının üzerinden 4 yıl  geçti. 251 vatan sevdalısı o gece şehit düştü...

BİR KARIŞ BİLE TOPRAK VERMEYİZ

İzmir’de, darbe girişimi gecesi sela okuduğu için darp edilen emekli müezzin Mehmet Kuzgun, “Nasıl ecdadımız son damlasına kadar canını bu topraklar için verdiyse bugün biz de canımızı veririz. Bir karış toprağımızı kimseye nasip etmeyiz” diye konuştu. 

EVLADIMLA GURUR DUYUYORUM 

Gölbaşı’nda şehit olan özel harekat polisi Eyyüp Oğuz’un babası Tevfik Oğuz, “Acımız hiç eksilmiyor. Şehidimle gurur duyuyorum. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Allah halkımızdan razı olsun” dedi.

ŞEHİTLER İÇİN KUR’AN OKUNDU 

Darbe girişimi sırasında Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde şehit edilen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın ağabeyi Prof. Dr. İlhan Varank ve tüm şehitler için Şehzadebaşı Camisi bahçesinde program düzenlendi. Programda, ikindi namazına müteakip Kur’an-ı Kerim okundu. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, daha sonra tüm şehitler için dua etti. Programın ardından caminin haziresinde yer alan İlhan Varank’ın mezarı ziyaret edildi. 

O GÜN GENÇLİĞİMİ BUGÜN CANIMI FEDA EDERİM

Köprüde hainlerin açtığı ateş sonucu bir bacağını feda eden gazi Sabri Gündüz, devletin bekası söz konusu olduğunda yine en önde olacağını söyledi. Gündüz, “Ben devletim için sadece bacağımı değil, gençliğimi feda ettim ama bugün böyle bir kalkışma olsa hiç düşünmeden canımı da feda ederim. Bu ülke darbelerle uğraşmasa bugün bambaşka bir yerde olacaktı” dedi.