Şehit doktora acı veda

Bir doktora en acı veda . Konya'da görev yaptığı hastanede uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Kardiyoloji Uzmanı Dr. Karakaya Kayseri'de toprağa verildi.

Yunak Devlet Hastanesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Hacı Mehmet Akçay (39), annesinnin ölümünden sorumlu tuttuğu Kardiyoloji uzmanı Dr. Ekrem Karakaya'yı öldürüp intihar etti. Çalıştığı Konya Şehir Hastanesi'nden gözyaşlarıyla uğurlanan Dr. Karakaya için Kayseri'de cenaze töreni düzenlendi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, acılı aileyi ziyaret ederek başsağlığı diledi. 8 çocuklu ailenin üçüncü çocuğu olan Karakaya'nın kız kardeşleri, eşi ve yeğenleri, "Şehit Uzm. Dr. Ekrem Karakaya" yazan tabutun başında gözyaşı döktü.

Cenaze namazının ardından Karakaya'nın naaşı Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi. Karakaya'nın Elif ve Sena adında 4 ve 5 yaşlarında iki kız çocuğu olduğu öğrenildi. Törene çok sayıda doktor, önlüğüyle katıldı. Dr. Karakaya'nın kardeşi Mehmet Karakaya son görüşmesini anlattı: "Bayram izni alacak mısın? dedim. 'Alamayacağım ağabey, bayramda nöbetlerim var' dedi. Pazar günü Konya'ya döndü ve çarşamba şehit oldu.''

'CENAZEMİZ VAR, KAPALIYIZ'

Dr. Ekrem Karakaya'nın görev yaptığı kliniğin kapısına 'Cenazemiz var. Hasta bakılmayacaktır' yazısı asıldı. Kliniğin kapısı da kapalı tutuldu.

Dr. Karakaya'nın görevi başında katledilmesi, sağlık çalışanlarına şiddeti bir kez daha gündeme getirdi. Türkiye'de birçok hastanede iş bırakan doktorlar, protesto gösterisi yaptı.

BAŞKAN'DAN KARAKAYA'NIN AİLESİNE TAZİYE

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın öldürülen doktor Ekrem Karakaya'nın evini ziyaret ettiği esnada, merhum doktorun annesi Zekiye Karakaya ve ağabeyi Mehmet Murat Karakaya ile telefonda görüştü. Erdoğan görüşmede, acılı aileye başsağlığı diledi, doktorlara ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi, en üst düzeyde cezalandırılması için gereken adımları en güçlü şekilde atmaya devam edeceklerini belirtti.

İLAÇ İÇİN GÜVENLİK GÖREVLİSİNE SALDIRDI

Bursa'da ilaç yazdırmak için Gemlik Devlet Hastanesi'ne gelen Tamer Ali Sarı (38) güvenlikte görevli Zafer Atıl (53) ve Özlem Özer (48)'e saldırdı. Etkisiz hale getirilen Sarı, tutuklandı. Sarı'nın geçen yıl da aynı hastanede sıra beklerken 2 hastayı bıçakladığı ve psikolojik tedavi gördüğü öğrenildi.

TIBBİ SEKRETERİN BURNUNU KIRDI

Bağcılar Eğitim Araştırma Hastanesi'ne gelen Suat Bağadur kimliksiz kayıt açtırmak istedi. Veri giriş elemanı Nurullah Çalpa (31) ise bu istediği yerine getirmeyince şiddete uğradı. Gözaltına alınan Bağadur tutuklandı. Çalpa'nın ise aldığı darbeler nedeniyle yüzündeki elmacık kemiklerinin kırıldığı öğrenildi.