Şehit ailesinden teşekkür! ''Allah devletimize güç ve kuvvet versin''

4 şehidin katili PKK'lı terörist Süleymanoğlu, 3 gün önce Lice kırsalında imha edildi. Şehitlerden Elaltunterin'in ailesi, “Cumhurbaşkanımız, İçişleri Bakanımız, askerimiz sağ olsun. Allah devletimize güç versin” dedi.

Diyarbakır'ın Lice kırsalında ölü ele geçirilen teröristin 2'si polis 4 kişinin şehit edildiği saldırıların faili olduğu belirlendi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, 3 gün önce duyurduğu iki teröristten birinin "Dilşad, Dijvar, Doktor" kod isimli Mehmet Süleymanoğlu olduğu tespit edildi. Süleymanoğlu'nun 6 suç kaydının bulunduğu ortaya çıktı. Ayrıca 18 Mart'ta güvenlik güçlerince ikna edilerek Habur Sınır Kapısı'nda jandarmaya teslim olan bölücü terör örgütü PKK/PYD üyesi C.K., sorgusunda Süleymanoğlu'nun İstanbul'da bombalı saldırı için talimat aldığını itiraf etti.

ARTIK TERÖR BİTSİN

Teröristin, 26 Ağustos 2014'te Diyarbakır'da görevli polis Ali Kızıloğlu'nun evinin önünde ve 11 Nisan 2017'de İl Emniyet Müdürlüğü ek binasının altına tünel kazılarak EYP'li saldırı gerçekleştirilmesi sonucu polis memuru Burhan Mercan ile sivil memurlar Cengiz Tekin ve Yunus Elaltunterin'in şehit edildiği, 118 kişinin yaralandığı olayların faili olduğu belirlendi. Şehit Yunus Elaltunterin'in ağabeyi Sedat Elaltunterin, haberi cumartesi akşamı aldıklarını belirterek, "Kardeşimin katili olan teröristin öldürüldüğünün haberini aldık. Cumhurbaşkanımız, İçişleri Bakanımız, emniyet güçleri, askeri personel sağ olsun. Allah başka bir acı göstermesin. Bundan sonra inşallah bu olaylar son olsun" dedi. Şehidin babası Ahmet Elaltunterin de, "Allah devletimize güç ve kuvvet versin, Allah polisimizden, askerimizden razı olsun" diye konuştu.

4 TERÖRİST İMHA EDİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 2 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. İçişleri Bakanlığı ise 'Eren Abluka-2 Operasyonu' kapsamında, Hakkari'de 2 teröristin imha edildiğini, 1 M-16 piyade tüfeği, 1 AKS-47 piyade tüfeği ve bu silahlara ait mühimmat ile 3 el bombasının ele geçirildiğini açıkladı.

'KILIÇDAROĞLU'NA DUYURULUR'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "'Eren Abluka-2'de, Hakkari Şemdinli'de, jandarma ve korucularımız, eylem hazırlığındaki 2 teröristi etkisiz hale getirdi. Terör yasasını büyükelçiler eliyle değiştirmek isteyen, tezkerelere 'Hayır' diyen, belediyelere terörist alan Kılıçdaroğlu'na duyurulur" dedi.