Şehit ailelerinin Afrin gururu

Şehit Binbaşı Mithat Dunca ve Şehit Uzm. Çvş. Ünlü’nün aileleri AKŞAM’a konuştu. Kahramanların yakınları TSK’nın Afrin’de diktiği Türk bayrağı videosuyla bir kere daha gururlandıklarını söyledi.

Bülent ŞANLIKAN/HABER MERKEZİ

PİYADE BİNBAŞI MİTHAT DUNCA’NIN EŞİ: İYİ Kİ DOĞDUN KAHRAMAN BİNBAŞIM!

Çanakkale Zaferi’nin gururunu yaşadığımız 18 Mart’ta, Mehmetçik Zeytin Dalı Harekatı ile teröristlerden temizlenen Afrin’e Türk bayrağı dikti! Genelkurmay Başkanlığı tarafından yayımlanan o anların video görüntüsü harekât sırasında şehit düşen askerlerin ailelerini sevince boğdu. Harekatta yaralanan ve 15 Mart’ta tedavi gördüğü hastanede şehit düşen Piyade Binbaşı Mithat Dunca’nın eşi Lütfiye Dunca AKŞAM’a konuştu: Bugün şehidimin, kahramanımın doğum günü. İyi ki doğdu yiğidim! Benim eşim oraya Afrin’i almak için gitmişti. Allah’ın izniyle arkadaşları hep birlikte Afrin’i aldı. Çok şükür yüreğimiz soğudu kanı yerde kalmadı. En son “Hayatım Afrin’den gündoğumu” diye bir mesaj attı. Hatay’da hastanede 3 gün boyunca öldüm öldüm dirildim. Şehit eşi olmanın gururunu ölene dek yaşayacağım. O mesleğine âşıktı. Üzüldüm ama bir taraftan da istediğinin bu olduğunu biliyordum, çünkü vatanını çok seviyordu. 

MEHMEDİMİZİN GÜCÜNÜ GÖRDÜLER! 

Ermenekli bir ailenin çocuğu olan 30 yaşındaki Uzman Çavuş Şükrü Ünlü, hain terör örgü PKK-YPG terör örgütünün 24 Şubat’ta Afrin’de düzenlediği roketatarlı saldırıda şehit düştü. Geride gözü yaşlı babası Osman, annesi Gülseren ile bir de zihinsel engelli kız kardeşi Şükran Ünlü kaldı. Diğer oğlu Sefa’nın 17 yaşında Anamur’da kaza kurşunu sonucu vefat ettiğini söyleyen baba Ünlü, AKŞAM’a konuştu: Bayrağımızın Afrin’de dalgalandığını gördüğümde çok gururlandım. Evladımın intikamının alınmasından dolayı çok mutluyum. Kahraman askerimizin bayrağımızı göndere diktiğini tüm dünya gördü. Eşim ve ben sevinçten çığlık attık. Vatanıma helal-i hoş olsun.