Şehidin anıları roman oldu! Silah arkadaşı kahramanı yazdı

Irak'ın kuzeyinde şehit düşen Teğmen Mehmet Kıvık'ın anılarını silah arkadaşı Samed Poyraz kaleme aldı. Şehidin son sözleri kitapta yer aldı: “Gökyüzüne bakın. Gördünüz mü yıldızları? Üzülmeyin. Onların hepsi benim.”

DHA

Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe-Yıldırım operasyonunda 26 Nisan günü PKK'lı teröristlerce tuzaklanan EYP infilak etti. Hain saldırıda şehit olan Teğmen Mehmet Kıvık, İzmir'e defnedildi. Törenden ayrılanların yakalarındaki resmi çöpe attığını gören şehidin silah arkadaşı Samed Poyraz, Mehmet teğmeni unutturmamak için aynı akşam kitap yazmaya başladı. 219 sayfalık kitabı 103 günde bitiren Poyraz, romanda şehidin son 4 yılındaki anılarını anlattı.

DAVET VAR ARŞTA İFTARA

'Oysa Ben Tüm Gökyüzüydüm' adlı kitapta Kıvık'ın kahramanlıklarını okuyanlar duygulandı. Patlamadan önce bir uzman çavuşun "Komutanım çok yoruldunuz, öne geçeyim' dediğini, bunu kabul etmeyen Kıvık'ın, 'Vakit dar Ahmet. Davet var arşta iftara. Dön sen yerine' dediği ortaya çıktı. Şehit Kıvık'ın, patlamanın ardından müdahale için gelenlere "Halimden memnunum, kavuştuk biz. Benim için yorulmayın" dediği ve şöyle devam ettiği öğrenildi: "Gökyüzüne bakın beyler. Emrimi ikiletmeyin. Gördünüz mü yıldızları? Üzülmeyin. Onların hepsi benim, oradayım artık."

HEM AĞLADIM HEM GURURLANDIM

Oğluyla şehit olmadan önce konuşamadığını ancak mesajlaştığını belirten anne Ayşe Kıvık, "Sayfaları defalarca geriye dönerek okudum. Hem acı çektim hem çok gururlandım. Kitapta gerçek dostluğu gördüm" dedi. Şehit babası Kenan Kıvık da "Oğlumun arkadaşları bizi hiç yalnız bırakmadı" diye konuştu.