Şehidin vasiyeti Aylin'e can oldu

Pençe-Kilit Operasyonu'nda şehit düşen Yusuf Ataş, lösemili bir kız çocuğunun eğitim masraflarının karşılanmasını vasiyet etmişti. LÖSEV'in tedavisini üstlendiği 4 yaşındaki Aylin, sağlığına kavuştu.

AYŞENUR DÜLGER

Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen Pençe-Kilit Operasyonu'nda 1 Ekim 2022'de şehit olan Piyade Astsubay Çavuş Yusuf Ataş (21), şehit olmadan önce arkadaşlarının çektiği videoda, lösemili bir kız çocuğunun eğitim masraflarının karşılanması vasiyetinde bulundu. Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı'nın (LÖSEV), şehit Ataş'ın vasiyeti üzerine o zaman 1,5 yaşında olan Aylin Kara'nın eğitim ve tedavisini üstlendi. LÖSEV tarafından şehit Ataş ve Aylin'in fotoğrafı paylaşılarak, "Vatan için gözünü kırpmadan şehitlik mertebesine yükselirken lösemili çocuklarımızı kalbinde taşıyan Mehmetçiğimiz Yusuf Ataş'ın vasiyetini yerine getirmek boynumuzun borcudur" denildi. LÖSANTE Hastanesi'nde tedavi gören Aylin, hastalığı yendi. Şu anda 4 yaşında olan Aylin, lösemiyi yenmenin mutluluğuyla hastaneden taburcu oldu.

SEVİNÇ VE ÜZÜNTÜ BİR ARADA

Aylin Kara, LÖSEV'in eğitim kurumlarında kreşte eğitimine devam ediyor.Aylin'in annesi Melike Kara (53) ile babası Engin Kara, LÖSEV'in çabalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Aile, "Çok zorlu bir süreçti. Hem gururu hem de şehidimizin üzüntüsünü içimizde hissettik. Aylin'in tedavi süreci tamamlandı. Şimdi de sağlık kontrolleri sürüyor" diye konuştu.

HAYALİ VETERİNER OLMAK

Minik Aylin ise okulunu çok sevdiğini belirterek veteriner olmak istediğini söyledi. Aylin, "Veteriner hayvanları iyileştirir. Ben de onlara iğne yapacağım" dedi.

Engin ve Melike Kara, kızları Aylin ile lösemiyi yenmenin mutluluğunu yaşadı.