Şefkat Eli Derneği Afganistan'da gıda dağıtımı gerçekleştirdi

Dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine çeşitli alanlarda yardımlar gerçekleştiren Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği, bu kez de Afganistan'da gıda dağıtımı gerçekleştirdi.

İç savaş sonrası açlık ve sefaletle mücadele eden Afganistan halkına şefkat elini uzatan dernek, hayırseverler vasıtasıyla topladığı bağışları ihtiyaç sahipleriyle buluşturdu.

GIDA PAKETLERİ İHTİYAÇ SAHİPLERİYLE BULUŞTU

Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği, düzenli olarak topladığı bağışlarla dünyanın farklı noktalarında açlık, sefalet ve yoksullukla mücadele eden toplumlara destek sağlıyor. Son olarak Afganistan halkına yönelik bir kampanya başlatan dernek, hayırseverlerden topladığı bağışlarla Afganistan'da gıda paketi dağıtımı gerçekleştirdi.

Derneğin hazırladığı gıda paketinde bir insanın gündelik yaşamında tüketmesi gereken kalori miktarına paralel olarak besin kaynakları bulunuyor. Bakliyat ürünlerinden çorbaya kadar birçok gıda ürününün bulunduğu paketler, özellikle yoğun açlığın hissedildiği ülkelerde yaşayan insanlara hayat veriyor. Afganistan'ın yanı sıra dernek, Afrika gibi açlık ve susuzluğun yüksek düzeyde olduğu bölgeler için de çeşitli yardım kampanyaları düzenlemeye devam ediyor.

Afganistan'da uzun süredir yaşan iç savaş ve çekişmeler, halkın büyük oranda açlık ve sefaletle yüzleşmesine sebep olmuştu. Büyük oranda üretim hacmi daralan Afganistan'da halk, büyük bir gıda sorunu yaşıyor. Dünyanın farklı noktalarına yardım eli uzatan Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği, son olarak düzenlediği yardım kampanyasıyla Afganistan halkına da ulaştı. Dağıtılan gıda paketlerinden binlerce Afganlının yararlanacağı tahmin ediliyor.

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINA YARDIM ELİ UZATIYORLAR

Öte yandan Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği Afganistan'ın dışında da birçok toplum ve halka yardım etmeye devam ediyor. Özellikle Afrika'da yaşanan açlık ve susuzluk sorunlarına karşı yardım kampanyaları başlatan dernek, gıda paketleriyle fakirlik içerisinde yaşayan halklara ulaşıyor. Derneğe yardım yapabilmek için resmi web adresi üzerinden bilgi almak mümkün.

Ayrıca gıda paketlerinin yanı sıra Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği, dünyanın farklı lokasyonlarında çeşitli ihtiyaçlara sahip olan insanların derdine de deva oluyor. Su kuyusu, kurban bağışı, gıda paketleri, ekmek bağışı, giyim paketi, sünnet, katarakt ameliyatı gibi birçok yardım projesi düzenleyen Şefkat Eli Derneği, dünyanın dört bir yanına yardım elini uzatıyor.