Seferberlik başlıyor

Denizlerde temizlik seferberliği başlıyor. Çevre Bakanı Kurum, Marmara'daki müsilaj kirliliğine yönelik en büyük deniz temizliği seferberliğini, bugün Caddebostan Sahili'nden başlatacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, müsilaj sorununun giderilmesi amacıyla Marmara Denizi'ne kıyısı olan 7 ilin valilik ve belediyelerine "Türkiye'nin en büyük deniz temizliği seferberliği"nin başlatılmasına yönelik genelge gönderdi. Genelgede müsilajdan kaynaklanan kirliliğin giderilmesi ve yönetimine ilişkin bugün en büyük deniz temizliği seferberliği başlatılacağı, tüm çalışmaların bakanlık tarafından yürütüleceği, İstanbul'da Koordinasyon ve Bilgilendirme Merkezi oluşturulacağı ve il ve ilçe belediyeleri ile katı atık belediye birlikleri, STK'ların destek vereceği belirtildi.

'MARMARA HEPİMİZİN'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum en büyük deniz temizliği seferberliğini, bugün saat 14.00'te Caddebostan Sahili'nden başlatacak. Temizlik çalışmaları, İstanbul'da Pendik, Kocaeli'de Karamürsel, Bursa'da Mudanya, Balıkesir, Yalova, Çanakkale ve Tekirdağ'da eş zamanlı yürütülecek. Seferberlik, "Marmara Hepimizin" sloganıyla yapılacak.

İzmit Körfezi'nde görülen müsilaj, deniz süpürgeleri ve amfibik araçlarla toplanarak çuvallara dolduruldu. İstanbul'un Anadolu Yakası'nda ise müsilaj file yardımıyla toplandı.

Doğma büyüme Kadıköylü olduğunu ifade eden bir vatandaş, ''21 senedir buradayım, böyle bir şey görmedim. Buranın sahibi Hasan Reis 95 yaşında. O da böyle bir şey görmemiş'' dedi.