Seçil Erzan'dan 5 köylüsü daha şikayetçi! Para kaptıran köylüler korkuyor

Futbolcuların, bankacı Seçil Erzan'a para kaptırdığı gizli fon davasında Tekirdağ Yanıkağıl'dan Erzan'ın köylüsü 5 kişi daha şikayetçi oldu. Mağdur Hasan Çorbacı, “Köyden en az 50 kişi Seçil'e para verdi. Kredi çekip, traktör sattılar. Korktukları için susuyorlar” dedi.

Kamuoyunda yüksek karlı gizli fon adıyla bilinen 2'si tutuklu 7 sanıklı dolandırıcılık davasında; Hacer çorbacı, Hasan Çorbacı, Kaan Sinih, Sevgi Sinih ve Tursun Sinih'in şikayetleri üzerine iki yeni iddianame hazırlandı; İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ana dava dosyasıyla birleştirildi. 21 mağdur sayısı 26'ya yükselirken, Seçil Erzan için istenen ceza talebi de 69 yıldan 275 yıla kadar hapis istemine çıkmış oldu.

İddianamede Sinih Ailesi şikayetçi sıfatıyla yer aldı. Sanıklar Nazlı Can ve Seçil Erzan'ın müştekileri bankada yatırım yapacağını anlatarak söz konusu fona para yatırmalarına ikna ettiği ifade edildi. İddianamede, sanıklar Nazlı Can ve Seçil Erzan'ın, şikayetçilerden toplam 2 milyon 250 bin lira ve 150 bin dolar aldığı, bu paranın 1 milyon 550 bin lirasını geri ödendiği anlatıldı.

'DURUŞMADA YÜZLEŞECEĞİM'

Geçimini Çorlu'da pazarcı olarak sağlayan Hasan Çorbacı ise, Erzan'ın çalıştığı bankanın Florya şubesine tayin olduktan sonra kendilerini gizli fona dahil ettiğini söyledi. MedyaRadar'dan Ercan Öztürk'e konuşan çorbacı, şunları söyledi: 'Seçil Erzan'ın babası Hayri Erzan'la pazardan tanışırız. Seçil'i 14 yaşından beri tanırım. Kendisi beni pazardan tanıdığını söylemiş, yalan. Bizim evden çıkmazdı. İstanbul'a gidince davranışları da hayat tarzı da değişti. Çorlu'da karşılaştık; yüksek getirili fondan bahsetti. İsim söylemedi ama bu fonda ünlü isimler olduğunu söyledi. Param annemden miras kalmıştı. Faiz oranlarını söyleyince pazar yerlerini de sattım. Paranın bir bölümünü çorlu Belediyesinde Zabıta amiri olarak çalışan, benim de tanıdığım Hüseyin Eligül'e elden teslim ettim. Bir kısmını kredi olarak çektiğim 90 bin lirayı Seçil Erzan'a elden teslim ettim. Benim fona verdiğim para toplamda 225 bin lira civarında. Duruşmada yüzüne bakacağım. 'Bana iyi bak, beni pazardan mı tanıyorsun' diye soru soracağım."

'HÂLÂ KREDİ ÖDEYEN KÖYLÜ VAR'

"Dolandırılan mağdur sayısı çok fazla. Herkes Fatih Terim'i Arda Turan'ı konuşuyor. Ancak köylerde onlarca kişi var. Benim bildiğim en az 50 kişi Seçil Erzan'a para verdi. Para verenlerin tamamı köylüler. Verilen paralar çok büyük paralar değil ama hepsi birikimlerini verdi. Birikimi olmayanlar ya kredi çektiler ya da tarla ve traktörlerini satarak fona para yatırdılar. Hala çekilen kredileri ödeyen köylüler var. Korktukları için bunu açıklayamıyorlar. Benim kimseden korkum yok. Hayatım kaydı."

AKŞAM, köylülerin gizli fona para kaptırdığını 30 Kasım 2023'te manşetine taşımıştı.