Seçil Erzan hakim karşısında... Emre'nin parası 10 kişiye gitti! Bagaj açıldığında paralar kapışılıyordu

Fon vurgununda 21 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yargılanan Seçil Erzan ve 6 sanık üçüncü kez hakim karşısına çıktı. “Kim ne aldığını söylemezse gerçeği ortaya çıkaramayız” diyen Erzan, “Arabanın bagajını açtığımda paralar kapışılıyordu. Emre Belözoğlu'nun parası 10 kişiye dağıtıldı” dedi.

NESLİHAN KESKİN

Yüksek kar getirisi bulunan güvenilir bir fon olduğunu ve Fatih Terim gibi isimlerin de bu fona dahil olduğunu söyleyerek aralarında tanınmış futbolcular Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan'ın da bulunduğu 21 kişiyi, yaklaşık 25 milyon dolar ile 7 milyon 384 bin lira dolandırdığı iddia edilen DenizBank şube müdürü Seçil Erzan ve 6 sanık üçüncü kez hakim karşısına çıktı.

'MASAK İNCELESİN'

252 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Seçil Erzan şunları söyledi: "Nazlı Can'ın etrafındaki kişiler, Semih Kaya ve Fırat Özdemir hepsi araştırılsın. GPS kayıtlarına, HTS eşleşmelerine bakılsın. MASAK kayıtları incelesin. Arabanın bagajını açtığımda paralar kapışılıyordu. Kim ne aldığını söylemezse gerçeği ortaya çıkaramayız. Bankanın bunu fark etme durumu vardı. Teftiş yapılsaydı Bülent Çeviker, Emre Çolak bankaya gelmeyecekti. Bu para bende değil. Gerçek mağdurlar var. Emre Belözoğlu'nun parası 10 kişiye dağıtıldı, ana parasını alanlar da oldu, fazla alanlar da."

'CİDDİ GELİR GETİRECEK'

Tanık Semih Kaya, "2011 yılında Galatasaray'da oynamaya başladığımda Florya şubesinde hesap açıldı. Erzan bana saklı bir fon olduğunu söyledi. Ciddi şekilde iyi getirisi olduğunu belirtti. 2022 Nisan ayında ilk olarak 300 bin doları bu fona yatırdım. Daha sonra mayısta mevduatımı bozup 1.2 milyon euro parayı Seçil Erzan ve Ali Yörük'e teslim ettim" dedi. Verdiği tüm paraların karşılığında dekont aldığını söyleyen Kaya, "Çek Cumhuriyeti'nde oynadığım zamanda kazandığım 2.2 milyon euro'yu da Levent şubedeki kendi hesabıma geçirdim" dedi.

'3.5 MİLYON $ ALDIM'

Araya giren mahkeme başkanı, "Sürekli para veriyorsunuz. Hiç almadınız mı? Biraz da aldıklarından bahsedin" dedi. Bunun üzerine Kaya, "Parça parça olmak üzere 3.5 milyon dolar para aldım. Sözleşmelerimiz var. Banka kaşeli imzalı belgeler var elimde" diye konuştu. Kaya, toplamda 4.1 milyon doları Seçil Erzan'a verdiğini ve Erzan'ın kendisine 10 milyon dolar alacağını söylediğini anlattı.

6 GÜNDE 375 BİN TL KAR

Seçil Erzan vekili Nazlı Karaaslan, Semih Kaya'ya şu soruyu yöneltti: 21 Eylül'de Ali Yörük'e gönderdiğiniz 350 bin doların karşılığında 6 gün sonra 725 bin dolar aldınız. Ve bunun normal bir işlem olduğunu mu düşündünüz? Semih Kaya: Benim yaptığım anlaşmanın karşılığı bu sayın hâkim? Semih Kaya, bu parayı aynı gün Bodrum'daki villanın peşinatı olarak gönderdi. Bu evi ona Seçil aldı, demeye getiriyorum. Kaya: Seçil Erzan kim ki bana ev alıyor? Kazandığım paralar belli.

'SELÇUK'U HOCA GETİRDİ'

Futbolcu Selçuk İnan'ı kendisinin fona dahil ettiği iddiasının gerçek olmadığını söyleyen Kaya, Erzan ile yaptığı bir yazışmayı okudu. Erzan'ın, "İnan'ı hoca söyledi" dediği kısmı okuyan Kaya, Erzan'ın kendisini ikna etmek için bankanın üst düzey yöneticilerinden Mehmet Aydoğdu ile arasında geçen bir maili de okudu.

'YASAL SÜREYİ BEKLEME'

Semih Kaya'nın mahkemeye sunduğu Erzan ve Aydoğdu arasında geçen o mailin detayları: "Seçil selam, detay anlattığım üzere ... S.K. açık uçlu fonumuzda (10.000.000 USD) yasal süreyi beklemeden 1 ay içerisinde peyderpey çıkışının yapılıp muhasebeleşmesi uygundur. Saygılarımla M.A." Kaya, maildeki S.K.'nın da kendisi olduğunu belirtti.

'ÇARIKLI MİLYONER'

Müşteki Nuray Şengüler, Seçil Erzan'ı 15 yıldır tanıdığını, eşinin hastane masrafları için sürekli para çektiği dönemde kendisine fon teklifinde bulunduğunu söyledi. Şengüler, toplamda 10 milyon lira ve 56 bin dolar verdiğini belirterek şunları söyledi: "Bu paradan 312 bin lira verdi. Ama sonradan geri aldı. Çok mağdur oldum. İnsanlara yardıma etmeyi seven birisiyim yardım ederken yardım alacak duruma düştüm. Eşimi dokuz aydır hastaneye götüremiyorum. Çarıklı milyoner olduk. Kağıtta milyonlar yazıyor. Evde beş kuruş para yok. Şikayetçiyim."

ZORLA GETİRME KARARI

Mahkeme, Arda Turan'ın kardeşi Okan Turan'ın da aralarında bulunduğu bazı tanıkların 8 Mart'taki duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi. Ayrıca Arda Turan, Muslera, Selçuk İnan ve Emre Belözoğlu'na son kez süre verilmesine, aksi takdirde zorla getirme kararı çıkarılmasına hükmedildi.

Seçil Erzan ve Candaş Gürol, Fatih Terim'i ziyaret etmişlerdi.

'İYİ BİR KIZIMIZ VAR'

İfade veren Seçil Erzan'ın eski nişanlısı avukat Candaş Gürol, Erzan ile ikisini Fatih Terim'in tanıştırmadığını belirtip, "Vesile oldu diyelim. Sadece şöyle iyi bir kızımız var" dedi. Müşteki İbrahim Çağlar'ın hem müvekkili hem de eski dostu olduğunu söyleyen Gürol, "Seçil'den ayrıldığı dönemde beni aradı. Seçil'in kendisine yatırım fonundan bahsettiğini ve para yatırmayı düşündüğünü söyledi. Ben de sen bilirsin dedim. Seçil'le ayrıldığımı söyledim. Yurtdışındaki parasını benim üzerimden çekmek istediğini söyledi" dedi. Erzan'ın banka tarafından sorgulandığı sırada kendisini aradığını ve durumu söylediğini anlatan Gürol, "Ben direkt İbrahim Çağlar'ın parasına ne olacak diye sordum. O da banka ödeyecek dedi" ifadelerini kullandı.