Sayısal Loto 30 Ocak çekiliş sonuçları son dakika 2019 Çarşamba Sayısal Loto sonuç sorgulama

Sayısal Loto çekiliş sonuçları Çarşamba çekilişinde de ilgiyle araştırılıyor. 30 Ocak Çarşamba Sayısal Loto sonuçları açıklandı.30 Ocak Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı. Haftanın çekiliş sonuçlarına göre; 6 bilen kimse çıkmadı ve 2.340.195,30 TL değerinde ikramiye gelecek haftanın oldu. 5 bilen 68 kişi 5.528,90 TL, 4 bilen 4.084 kişi 69,30 TL, 3 bilen 76.700 kişi ise 10,40 TL ikramiye kazandılar. Sayısal Loto’nun geçen haftaki çekilişinde 6 bilen çıkmayınca 1 milyon 447 bin 398 lira 86 kuruş ikramiye devretmişti.

Sayısal Loto 30 Ocak Çarşamba sonuçları vatandaşlar tarafından ilgiyle araştırılıyor. 30 Ocak Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı. Şans oyunu sevenlerin sonuçlarını merakla beklediği Sayısal Loto’da bu hafta büyük ikramiyeyi hangi numaraların kazandığı belli oldu. Haftanın çekiliş sonuçlarına göre; 6 bilen kimse çıkmadı ve 2.340.195,30 TL değerinde ikramiye gelecek haftanın oldu. 5 bilen 68 kişi 5.528,90 TL, 4 bilen 4.084 kişi 69,30 TL, 3 bilen 76.700 kişi ise 10,40 TL ikramiye kazandılar. Sayısal Loto’nun geçen haftaki çekilişinde 6 bilen çıkmayınca 1 milyon 447 bin 398 lira 86 kuruş ikramiye devretmişti. 

SAYISAL LOTO 30 OCAK ÇEKİLİŞ SONUÇLARI

30 Ocak Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı. Haftanın çekiliş sonuçlarına göre; 6 bilen kimse çıkmadı ve 2.340.195,30 TL değerinde ikramiye gelecek haftanın oldu. 5 bilen 68 kişi 5.528,90 TL, 4 bilen 4.084 kişi 69,30 TL, 3 bilen 76.700 kişi ise 10,40 TL ikramiye kazandılar. 

SAYISAL LOTO 26 OCAK ÇEKİLİŞ SONUÇLARI

Sayısal Loto oyununun bu haftaki çekilişinde 6 bilen çıkmayınca 1 milyon 447 bin 398 lira 86 kuruş ikramiye devretti.

Milli Piyango İdaresinden yapılan açıklamaya göre, çekilişte 5 bilen 112 kişi 5 bin 442 lira 90'ar kuruş, 4 bilen 6 bin 831 kişi 67 lira 35'er kuruş ve 3 bilen 115 bin 862 kişi 11 lira 15'er kuruş ikramiye kazandı.

Çekilişte toplam 2 milyon 361 bin 533 lira 95 kuruş ikramiye dağıtıldı.

Hasılattan KDV olarak 1 milyon 515 bin 656 lira 44 kuruş, Şans Oyunları Vergisi olarak da 846 bin 429 lira 51 kuruş kamuya aktarılacak.

SAYISAL LOTO ÇEKİLİŞ SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Sayısal loto nedir? 

Sayısal loto Türkiye milli piyango idaresi tarafından düzenlenen Türkiye'de en sevilen ve en çok oynana loto türüdür. Her hafta Cumartesi günü canlı yayında noter huzurunda çekiliş yapılır. Sayısal Loto 1'den 49'a kadar yer alan sayı kümesi içerisinden 6 farklı sayının seçilmesiyle oynanır. Yapılan çekişte 6 bilen, 5 bilen, 4 bilen ve 3 sayıyı birlikte tahmin edenler ikramiye kazanma hakkını sahip olurlar. Ayrıca sayısal loto yapılan son kural değişikliğiyle 3 çekilişte 6 bilen çıkmaz ise bir sonraki haftaya devreden tutarla birlikte 5 bile büyük ikramiyeyi kazanma şansına sahip oluyor. Yapılan düzenleme ile büyük ikramiye en fazla 3 kez devir olabilecek. Bu son uygulama ile sayısal loto oyunu daha cazip hale gelmesini sağlamıştır ve vatandaşlar için sayısal loto şanslı sayılar ile umit kapısı olmaya devam etmektedir.

Sayısal loto'da ikramiyeler büyüklüğüne göre bayiler, Milli Piyango şubeleri ya da Milli Piyango Genel Müdürlüğü tarafından ödeniyor. Çekiliş tarihi üzerinden 1 yıl geçip de talep edilmeyen ikramiyeler zamanaşımına uğramış olacaktır. Üzerinde 1'den 49'a kadar sayılar bulunan ve bir küre içinde döndürülen 49 adet top arasından tek tek bırakılan altı topla çekiliş yapılır, düşen 6 sayıları belli kurallara göre bilmeye dayanan, para yatırılarak oynanan bir şans oyunudur. Sayısal Loto şanslı sayılar nelerdir? Sayısal loto oynamayı alışlanlık haline getiren insanların zaman içerisinde en çok merak ettiği soru bu oluyor, malum en çok çıkan sayıları oynarsam kazanma olasılığının arttığı düşünülür, fakat bu gerçekci değil çünkü en çok çıkan rakamlar ile en az çıkan rakamlar birlikte çıkmaktadır, 

Oyunun Özellikleri

İdare tarafından düzenlenen, katılımcıların 1-49 sayı kümesi içinden çekilişle belirlenecek olan 6, 5, 4, ve 3 sayının doğru tahmin edilmesine dayanan ve kısaca " oyun " olarak da ifade edilen şans oyunudur. Çekiliş özel çekiliş küresi kullanılmak suretiyle oyun planına göre dağıtılacak ikramiyeleri kazanacak numaraların belirlenmesidir.

Çekilişler İdarece belirlenecek gün ve saatte gerçekleştirilir. İkramiyelerin ödenmesinde yetkileri dahilinde olması koşuluyla bayiler ve İdarece belirlenen Şubeler yükümlüdür. İkramiyelerin, bayiler ve Şubelerce ödenme süreleri idarece belirlenir. İkramiyeler, çekiliş tarihinden itibaren 1 yıl geçtikten sonra zaman aşımına uğrar. Sistem tarafından kabul edilmeyen sahte, tahrif edilmiş, yırtılmış, zaman aşımına uğramış, iptal edilmiş biletlere ikramiye ödenmez.

Bir bilete ikramiye ödenebilmesi için en az çekilen sayılar, barkot, bilet güvenlik numarası ve arka yüzündeki bilet seri numarasının açık şekilde okunması gerekir. Sayısal loto oyununda bir kaç hafta üst üste altı numarayı doğru tahmin eden çıkmaması üzerine ertesi haftalara devir sayısının artması, hasılatın çok yüksek olması üzerine sayısal loto oyun planında yapılan değişiklikle, "Bir haftaya ait oyunda altı bilen çıkmaması halinde bu gruba ayrılan ikramiye, ertesi hafta altı numarayı doğru tahmin edenlere dağıtılmak üzere devredilir.

Sayısal Loto oyunu çekilişlerinde ikramiye kazanan talihlilerin ikramiyeleri, (3) ve (4) bilenlere, ikramiyeleri Loto bayilerinden, (5) bilenlere, ikramiyeleri Loto bayileri veya MPİ Şubelerinden, (6) bilenlere ise, ikramiyeleri Genel Müdürlük ile Şube Müdürlüklerince (Şube Müdürlükleri 500.000 TL.'ye kadar) ödenmektedir..

Şans oyunları ile ilgili tüm haberlere aksam.com.tr üzerinden erişim sağlayabilirisiniz.

SAYISAL LOTO KURALLARI

İdare tarafından düzenlenen, katılımcıların 1-49 sayı kümesi içinden çekilişle belirlenecek olan 6, 5, 4, ve 3 sayının doğru tahmin edilmesine dayanan ve kısaca " oyun " olarak da ifade edilen şans oyunudur.

Çekiliş özel çekiliş küresi kullanılmak suretiyle oyun planına göre dağıtılacak ikramiyeleri kazanacak numaraların belirlenmesidir. Çekilişler İdarece belirlenecek gün ve saatte gerçekleştirilir.

İkramiyelerin ödenmesinde yetkileri dahilinde olması koşuluyla bayiler ve İdarece belirlenen Şubeler yükümlüdür.

İkramiyelerin, bayiler ve Şubelerce ödenme süreleri idarece belirlenir. İkramiyeler, çekiliş tarihinden itibaren 1 yıl geçtikten sonra zaman aşımına uğrar.

Sistem tarafından kabul edilmeyen sahte, tahrif edilmiş, yırtılmış, zaman aşımına uğramış, iptal edilmiş biletlere ikramiye ödenmez. Bir bilete ikramiye ödenebilmesi için en az çekilen sayılar, barkot, bilet güvenlik numarası ve arka yüzündeki bilet seri numarasının açık şekilde okunması gerekir.

Sayısal loto oyununda bir kaç hafta üst üste altı numarayı doğru tahmin eden çıkmaması üzerine ertesi haftalara devir sayısının artması, hasılatın çok yüksek olması üzerine sayısal loto oyun planında yapılan değişiklikle, "Bir haftaya ait oyunda altı bilen çıkmaması halinde bu gruba ayrılan ikramiye, ertesi hafta altı numarayı doğru tahmin edenlere dağıtılmak üzere devredilir.

Sayısal Loto oyunu çekilişlerinde ikramiye kazanan talihlilerin ikramiyeleri,

(3) ve (4) bilenlere, ikramiyeleri Loto bayilerinden,

(5) bilenlere, ikramiyeleri Loto bayileri veya MPİ Şubelerinden,
(6) bilenlere ise, ikramiyeleri Genel Müdürlük ile Şube Müdürlüklerince (Şube Müdürlükleri 500.000 TL.'ye kadar) ödenmektedir.

SAYISAL LOTO KAZANAN KUPONU TAM 1 YIL SONRA BULDU

Talihlinin loto kuponunu bir alışveriş torbasının içinde bulduktan sonra, oynadığı rakamları internetten kontrol ettiği ve 1 milyon Avustralya dolarından fazla (yaklaşık 2.8 milyon lira) ikramiyeyi kazandığını fark ettiği açıklandı.

Loto talihlisi yaptığı yazılı açıklamada “Eski torbaları doğrudan çöpe atmadığım için memnunum” dedi.

New South Wales eyaletindeki Newcastle kentinde yaşayan talihli bileti 414 gün boyunca unuttuğu için “kendisini biraz aptal hissettiğini” söyledi ve “Parayı bir yıl önce alabilecek olmam beni üzmüyor. En azından şimdi aldım” dedi.

BBC Türkçe'nin haberine göre; talihlinin parayı çocuklarının ev ödemeleri ve torunlarının eğitimi için kullanacağı ifade edildi.

Kazanan kuponun oynandığı bakkalın sahibi Cherly Tuckerman da, talihlinin ortaya çıkmasıyla rahatladığını söyledi ve “Son bir yılda kaç müşterinin talihlinin bulunup bulunmadığını sorduğuna inanamazsınız” dedi.

Sayısal Loto’nun geçen haftaki çekilişinde 6 bilen çıkmayınca 1 milyon 447 bin 398 lira 86 kuruş ikramiye devretmişti.