Savunma sanayii Erdoğan'la güçlendi

Uluslararası savunma sanayii yayını Intelligence, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerli ve milli savunma sanayii hamlesini manşetine taşıdı. Haberde, “Erdoğan savunma sanayiini güçlendirdi” denildi.

IntellIgence Online'ın "Erdoğan Türkiye'nin siber endüstrisini nasıl kumanda ediyor" başlıklı haberinde "Cumhurbaşkanı Erdoğan iktidardaki 20'nci yılına yaklaşırken Türkiye'nin siber ekosistemi üzerindeki kontörlünü de perçinliyor. Sektör güçlü bir endüstriyel etkinlik de kazandı" ifadesine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türk savunma sanayinde daha güçlü hale geldiğini dile getiren yayın organı Türkiye'de giderek büyüyen ve gelişen siber endüstrinin de Cumhurbaşkanlığı'nın kontrolüne geçtiğini ifade etti. Yayın organı "Hedefli bir koruma programına sahip olan devlet endüstri planlaması Erdoğan'ın başkanlığında Türkiye'nin kritik teknolojilerini yükselten kamu ve yarı resmi girişimler sayesinde büyümeye devam ediyor" ifadesine yer verdi. Yayın organı Erdoğan'ın güvendiği isimlerden oluşan Türk savunma sanayiinin güçlü atılımlarına devam ettiği vurgusu yapıldı. Bu isimler şu şekilde sıralandı: Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, Baykar CEO'su Haluk Bayraktar, BAYKAR Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Pavo Grup Yönetim Kurulu Başkanı Alper Özbilen, TÜBİTAK BİLGEM'den Taner Dursun.

BAYRAKTAR TB2'YE ÖVGÜ

ABD'NİN önde gelen dergilerinden Foreign Affairs Bayraktar TB2 ile ilgili analiz kaleme aldı. Söz konusu makalede TB2 Bayraktar İHA'ların başta Karabağ olmak üzere son dönemde gerçekleşen savaşlardaki rolüne değinildi ve 'TB2 beklenmedik bir kahraman' yorumunda bulunuldu.