Şavşat’ta hain avı

Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna saldırı düzenleyen PKK’lılar için çember daralırken 1 kişi gözaltına alındı. Eylemi düzenleyenin 20 yıldır örgütte olan Barış Öner olduğu tahmin ediliyor. 

1

Artvin Şavşat'ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldırı düzenleyen PKK’lıların yakalanması için Ardahan ve Gürcistan sınırına yakın bölgelerdeki birliklerin harekete geçtiği ve çemberin giderek daraldığı belirtildi. 

Grubun başı Artvinli 

Eylemi, 20 yıldır örgüt içinde faaliyet gösteren ve bölgeyi çok iyi bilen Artvin nüfusuna kayıtlı ’Tarık’ kod adlı Barış Öner’in yönettiği bilgisi değerlendiriliyor. Yakalanması veya yerinin bildirilmesi halinde 1 milyon TL ödül konulan Öner’in yeşil listede adı var. Kendilerine, 'Karadeniz Açılım Grubu' adını veren 7-8 kişilik PKK'lı terörist grubu, Ardahan-Göle kırsalı üzerinden 1.5-2 ay önce Şavşat'a geldi. İddiaya göre, 'Sansasyonel eylem yapın' talimatı aldığı öne sürülen grup bir hafta önce saldırının yaşandığı Yanıklı Köyü civarında ikinci kez görüldü. Bu arada, olayın yaşandığı Yanıklı Köyü Soğuksu mevkiinde saldırı olayıyla bağlantısı olduğu belirtilen bir kişi gözaltına alındı.  

PKK dalga geçti 

PKK'nın silahlı kolu HPG, Şavşat’ta Kılıçdaroğlu'nun yapılan saldırı girişimini örgüte yakın bir internet sitesinden dalga geçer gibi bir açıklama yaparak üstlendi: Biz yaptık ama hedefimiz Kılıçdaroğlu değildi. Kılıçdaroğlu'nun bindiği araç güçlerimizin atış mesafesine girmesine rağmen herhangi bir atış yapılmamıştır.

Şehidimizi uğurladı

Artvin’de CHP konvoyuna düzenlenen saldırı sırasında çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Er Fatih Çaybaşı, memleketi Erzincan’da son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin cenazesine Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldı. Cenaze namazının ardından binlerce Erzincanlı tekbir ve sloganlar eşliğinde şehitliğe kadar yürüyüş yaparak hain terör örgütlerini lanetledi. Şehidin cenazesi Erzincan Şehitliği'ne defnedildi.