Savcılıktan koruma istedi! Dayakçı HDP'li vekilin eşinin feryadı: Hâlâ tehdit ediliyorum

HDP Muş Milletvekili Mensur Işık'ın eşi Ebru Işık, “Eşimden dayak yedim” şikayetini geri alacağını söyledi. Ancak dün başsavcılığa başvurup ifadesini değiştirmesi için tehdit edildiğini belirterek koruma istedi.

Ebru Işık, yaralı olarak kaldırıldığı hastanede ve karakolda eşinden dayak yediğini anlattı, eşi hakkında ‘uzaklaştırma’ tedbiri aldırdı. Ancak daha sonra BBC Türkçe’ye yalan söylediğini belirterek şikayetini geri alacağını söyledi. İkilinin yaptığı açıklamalardaki ‘yaralanma’ senaryosu birbiriyle çelişti.

DOLAP KAPAĞI ÇARPMIŞ!

Ebru Işık, eşinin Kovid-19 testi pozitif çıkan üç HDP’li vekilden biri olduğunu, kendisi ve çocuklarına da virüs bulaştığını, bu yüzden eşini ‘dikkatsiz davranmakla’ suçladığını ve tartıştıklarını anlatırken, “O da bana, ‘senden dolayı oldu, sen de çok alışverişe gidiyorsun’ dedi ve beni suçlamaya başladı, o sırada sinirle dolap kapağını açınca gözüme çarptı” dedi.

TEHDİTLER SÜRÜYOR

HDP Milletvekili Mensur Işık da “Tartışmamızdan iki gün önce mutfak dolabına çarpmış kafasını, sonraki gün başının ağrıdığını ve hastaneye gitmek istediğini söyledi” diye konuştu. Ebru Işık’ın, BBC’deki sözlerinden sonra dün sürpriz bir gelişme yaşandı. Ebru Işık,dün Ankara Adliyesi’ne giderek soruşturmayı yürüten savcıya, kendisine yönelik tehditlerin sürdüğünü belirterek koruma talebinde bulundu. Işık’ın dilekçesinde, kendisine yönelik psikolojik baskının sürdüğünü, ifadesini değiştirmesi ve davadan vazgeçmesi için tehdit edildiğini yazdığı belirtildi. Savcılık da, Işık’ın başvuru dilekçesini koruma kararı alması talebiyle Ankara Nöbetçi Aile Mahkemesi’ne gönderdi.