Savcı Kiraz unutulmadı

Savcı Kiraz şehadetinin 6. yılında anıldı! İsmi her zaman kalbimizde yaşayacak. Çağlayan Adliyesi'ndeki odasında DHKP-C'li teröristler tarafından şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, 6. yılda çalışma arkadaşları tarafından anıldı.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, makam odasında şehit edilmesinin 6. yılında anıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, Kiraz ile hukuk fakültesinde sınıf arkadaşı olduklarını söyleyerek, "Her yönüyle hepimize örnek bir arkadaştı" dedi. Törene mesaj gönderen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise, "Terör örgütleri yok olmaya lanetlenmeye mahkumdur. Onlarla kahramanca mücadele eden şehitlerimizin adı ve aziz hatırası ise her zaman kalbimizde yaşamaya devam edecektir" dedi. Şehit savcının babası Hakkı Kiraz "Söz konusu vatansa ölüm bizim için şereftir, gururdur, namustur, onurdur" diye konuştu.

CUMHURİYET HÂLÂ ÖZÜR DİLEMEDİ

Cumhuriyet Gazetesi, alçak saldırı sonrası "Öldürülmeden yarım saat önce eylemcilerden Ahmet Şık'a çarpıcı açıklamalar" diyerek şehit Kiraz'ı değil teröristleri haberleştirmişti. Şık sonra HDP milletvekili oldu. Eski yayın yönetmeni Can Dündar için, "Trol gazeteciliği yapıyordu" diyen Cumhuriyet, teröristlerle röportaj konusunda hala açıklama yapmadı, özür dilemedi.

ŞEREFLİ BİR MİRAS BIRAKTI

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, sosyal medyadan paylaştığı anma mesajında şu ifadeleri kullandı: "Bundan 6 yıl önce teröristler tarafından makamında alçakça şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rahmetle yad ediyorum. Bıraktığı şerefli miras, bu ülkenin çocuklarına her daim yol gösterici olacaktır. Mekanı cennet olsun."