Savaşın tarafları Türkiye'de buluşuyor! Antalya'da barış umudu

Türk diplomasisinin büyük başarısı. Masa Antalya'da. Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle başlayan krizde barış için en umut verici adım atıldı. İki ülkenin dışişleri bakanları, 10 Mart'ta Türkiye'de üçlü zirvede buluşacak.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba'nın krizin çözümü için Türkiye'nin ev sahipliğinde bir araya geleceğini açıkladı. Çavuşoğlu bakanların 10 Mart Perşembe günü Antalya Diplomasi Forumu'nda bir araya geleceğini belirterek "Her iki bakan Antalya'daki bu toplantıda özellikle benim de yer almamı, üçlü bir toplantı yapmamızı istediler.

Dolayısıyla bu toplantıyı 3'lü formatta gerçekleştireceğiz. Dönüm noktası olmasını arzu ediyoruz. İyi niyetle çatışmaların durdurulması ve kalıcı bir barış için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

12 BİN TAHLİYE YAPILDI

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Bakanlık'ta düzenlediği basın toplantısında, Ukrayna'daki çatışmaların 12 gündür devam ettiğini bildirdi. İnsani kriz ve can kayıplarının arttığını söyleyen Çavuşoğlu, 1,7 milyon kişinin şu ana kadar ülkeyi terk ettiğini belirtti. Bunların bir kısmının Türkiye'ye geldiğini söyleyen Çavuşoğlu, "Biz de vatandaşlarımızın tahliyesi için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Bu sabah itibarıyla yaklaşık 12 bin vatandaşımızı Ukrayna'dan tahliye ettik" dedi.