Sarıkamış şehitlerine 108 yıldır aynı vefa

108 yıl önce bugün vatan mücadelesi verirken donarak hayatını kaybeden şehitler dualarla anıldı. “Biz Hep Aynı İzdeyiz” mottosuyla gerçekleştirilecek, etkinlikler 2 gün sürecek, gençler Ata'larını minnetle anacak.

Osmanlı ordusunun 1. Dünya Savaşı'nda Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı Sarıkamış Harekatı'nda vatan mücadelesi verirken çetin kış koşullarında şehit düşen askerler, "Biz Hep Aynı İzdeyiz" ve "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" mottosuyla anılıyor. Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Sarıkamış Harekatı'nın 108. yılı etkinlikleri kapsamında binlerce kişi, ellerinde Türk bayrakları ile kar altında meşaleli yürüyüş gerçekleştirdi.

Kazım Karabekir Paşa Camisi'nde şehitler için düzenlenen Mevlid-i Şerif'in ardından binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle Sarıkamış 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplandı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 10 dereceye düşmesine aldırmayan katılımcılar, tekbirler eşliğinde Sarıkamış 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndan yaklaşık 3 kilometrelik yürüyüş sonrası Yukarı Sarıkamış Şehitliği'ne ulaştı.

KASAPOĞLU TRENLE GELDİ

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, gençler, sanatçılar ve milli sporcuların yer aldığı, Sarıkamış Ekspresi dün yolculuğunu tamamladı. Kasapoğlu, Sarıkamış Harekatı'nın 108. yıl dönümünde kahramanları büyük bir minnet ve rahmetle yad ettiklerin söyledi. Şehitler anısına yarın (bugün) Allahuekber Dağları'nda yürüyüş yapacaklarını hatırlatan Kasapoğlu, şunları dile getirdi: "Türkiye'nin dört bir yanından gelen gençlerimizle bir vefa duygusuyla bu kutlu coğrafyanın, ne kutlu bir mücadeleyle emanet edildiği hissiyatıyla hep birlikte yürüyeceğiz. Bu yıl aynı zamanda bildiğiniz üzere Cumhuriyetin 100'üncü yılı ve Türkiye Yüzyılı'nın da başlangıcı. Apayrı bir heyecan ve birlik var. Kars halkına ve değerli protokole teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki Sarıkamış'ın birlik, vefa ve direniş ruhunu en yüksek seviyede birlikte yaşayacağız."

7500 ÖĞRENCİ ALLAHUEKBER DAĞLARINA YÜRÜYECEK

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Sarıkamış'ın adanmışlığın, vatan sevgisinin, kararlılığın ve azmin hüzünlü hikayesi olduğunu söyledi. Öksüz, "Onların bize bıraktığı kutsal değerleri elbette bundan sonra da dünya durdukça korumaya, kollamaya devam edeceğiz. Gençlik ve Spor Bakanlığımızca Kars ve çevrelerinden 7 bin 500 öğrenci bugün yürüyüşümüze katılacak" dedi.

ÜZÜCÜ KAZA

Anma etkinliği çerçevesinde belgesel gala gösteriminin yapıldığı otelin asma tavanı çöktü. Hafif yaralanan 32 kişi hastanede tedavi altına alındı.