Sarayburnu'nda gurur kuyruğu! İlk gün 8 bin 720 ikinci gün 14 bin 251 ziyaretçi

Türkiye'nin ve dünyanın ilk SİHA gemisini görmek için Sarayburnu'na giden vatandaşlar, sahilde metrelerce uzunlukta kuyruk oluşturdu.

TCG Anadolu ve gemide konumlandırılan Bayraktar TB3, Bayraktar Kızılelma, helikopterler, tanklar ve çıkarma gemisini görmek isteyenlerin yoğun ilgisi ikinci gün de devam etti. Sarayburnu Limanı'nın sahile yakın noktadaki girişinde sabahın erken saatlerinden itibaren bekleyen yüzlerce kişi metrelerce kuyruk oluşturdu. Bazı vatandaşlar, gemiyi görmek için İstanbul dışından geldiklerini belirtti. İlk gün 8 bin 720 kişinin ziyaret ettiği TCG Anadolu'yu ikinci gününde 14 bin 251 kadar vatandaş ziyaret etti.

Başkan Erdoğan, Eskişehir'de gençlerle buluştuğu iftar programında yaptığı konuşmada, daha önce 24 Nisan'a kadar Sarayburnu'nda kalacağı açıklanan TCG Anadolu için "Benim vatandaşlarım TCG Anadolu'yu tıklım tıklım ziyaret ediyor. İlk defa oluyor böyle bir şey. Bin 350 personeli var. Bu sayı artacak. Birkaç gün daha Sarayburnu'nda kalacak. Sonra Boğaz'da TCG Anadolu'yu turlayacağız. Bakan'ıma söyleyeceğim. Bayramdan sonra birkaç gün daha Sarayburnu'nda kalsın. Görmeyen gözler görsün. Benim de uçak gemim var desin" ifadelerini kullandı.

Bazı vatandaşların, gemide yaşadıkları gururun ardından dua etmeleri dikkat çekti.