Şanlı Malazgirt Zaferi 950. yıla hazırlanıyor

Bitlis Ahlat'ta bu yıl 950. yıldönümü kutlanacak Malazgirt Zaferi için hazırlıklar sona erdi. Etkinlikler 25 Ağustos'ta Başkan Erdoğan'ın katılımıyla başlayacak.

1071 Malazgirt Zaferi'nin 950. yıldönümü etkinliklerinin tanıtım toplantısı Ani Ören Yeri'nde yapıldı. Okçular Vakfı Başkanı Ali Haydar Yıldız şöyle konuştu: "25 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan Ahlat'a teşrif edecekler, Selçuklu kabristanlığını ziyaret edecekler, daha sonra Ahlat Millet Bahçesi'ndeki etkinliklerimize katılacaklar. Diğer yıllardan farklı olarak yaklaşık 60 ülkeden büyükelçi burada olacak, Cumhurbaşkanımızın kabulleri olacak. 26 Ağustos'ta Malazgirt'te miting düzenlenecek, Türkiye'nin dört bir yanından misafirleri, yabancı bakanları ağırlayacağımız bir programımız olacak." Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ise "Dayanışmanın güçlü kalmasına ihtiyaç olan bu dönemde etkinliklerimiz katkı sağlayacak" dedi.

'ALLAH KİMSEYİ VATANSIZ BIRAKMASIN'

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Ahlat'taki etkinliğin ardından Kars'ta gençlerle buluştu. Savaş durumunda olan ülkelerdeki insanların zoraki topraklarını terk ettiklerini ifade eden Erdoğan, "Allah kimseyi vatansız bırakmasın. Kimse keyfinden dolayı vatanını, evini barkını, mahallesini, ailesini, arkadaşını terk edip başka yere gitmiyor" dedi. Türkiye'ye gelen düzensiz göçmenlerin önlenmeye çalışıldığına vurgu yapan Erdoğan, "Sınırlarımızı güvence altına alacağız. Sınırlarımız öyle delik deşik değil, Allah'ın izniyle bir- çok ülkeden daha iyi, Amerika'dan daha iyi olduğunu söyleyeyim" diye konuştu.