Sahte 'yetkili' servislere sanal bakanlık neşteri

Hükümet vatandaşların internette arama yaparken kandırılmaması için yetkili servislerin kayıtlı olduğu bir site kuruyor.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, tüketici ve firmalardan gelen şikayetler üzerine sahte yetkili servislere yönelik gerekli tedbirlerin alınması için Servis Bilgi Sistemi Projesi’ni (SERBİS) hayata geçireceklerini belirtti. Pekcan, yetkili servislere güvenilir tek bir kanaldan ulaşılabilecek yeni bir internet sitesi oluşturacaklarını açıkladı. 

HEPSİ TEK ÇATIDA 

Pekcan, “Site kullanıma açıldığında, tüketiciler firmaların güncel yetkili servis bilgilerine bu site üzerinden kolay ve doğru bir şekilde erişebilecek. Böylece sahte servislerin tüketicileri yanıltması ve mağdur etmesinin önüne geçeceğiz ve firmaların ticari itibarlarıyla marka değerlerini de koruyacağız. Proje tamamlandığında, tüketicilerin, ürünlerle ilgili sorun yaşadığında firmaların yetkili servislerine arama motorları gibi doğru bilgiye ulaşmada sorun yaşayacağı platformlardan değil, güvenilir tek bir kanaldan doğru bir şekilde ulaşmalarını sağlayacağız” dedi. 

YIL SONUNDA KULLANIMA AÇILACAK

Pekcan, söz konusu proje ile firmaların yetkili servis istasyonu bilgilerinin internet ortamında güncel olarak yer almasını amaçladıklarını ifade etti. Bakan Pekcan, projeye ilişkin sistem yazılım, kodlama ve tasarım aşamasının devam ettiğini belirterek, veri girişlerinin yapılması ve test aşaması tamamlandıktan sonra da yıl sonu itibarıyla internet sitesinin vatandaşların kullanıma açılacağını sözlerine ekledi.