Sağlıkta şiddete yönelik yeni kanun teklifi sunuldu... Bakan Koca teşekkür etti

Sağlıkta şiddet suçlarının önlenmesi ve Malpraktis davalarındaki haksızlıkların sona erdirilmesi için kanun değişikliği teklifi TBMM Adalet Komisyonu'na sevk edildi. Konuya ilişkin açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Yüce Meclisimiz devrim niteliğindeki bu değişiklikleri gündemine almıştır. Teşekkür ederiz.'' dedi.

Sağlıkta şiddet suçlarının önlenmesi ve Malpraktis davalarındaki haksızlıkların sona erdirilmesin yönelik kanun değişikliği teklifi TBMM Adalet Komisyonu'na sunuldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Başkan Erdoğan ve TBMM üyelerine teşekkür etti. Bakan Koca, "Sağlık camiası için, Sn. Cumhurbaşkanımız tarafından ilk açıklamanın yapıldığı 14 Marttan sonra ikinci büyük gün. Bazı şeyler asla eskisi gibi olmayacak, bazı haksızlıklar tarih olacak! Bugün büyük bir adım atıldı." dedi.

Bakan Koca'nın açıklamasının devamında şu ifadeler yer aldı:

"Sağlıkta şiddet suçlarının önlenmesi ve Malpraktis davalarındaki haksızlıkların sona erdirilmesi için Türk Ceza Kanununda, Ceza Muhakemesi Kanununda ve Sağlık Hizmetleri Temel Kanununda değişiklik yapılmasını öngören Kanun Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulmuş ve Adalet Komisyonuna sevk edilmiştir. Yüce Meclisimiz devrim niteliğindeki bu değişiklikleri gündemine almıştır. Teşekkür ederiz."