Sağlıkçılar hepimizden tedbir bekliyor! 'Biz de bayram yapalım'

Salgınla mücadelede gece gündüz çalışan hekimler ve hemşireler, vatandaşlardan bayramda tek bir şey istedi: Virüse karşı tedbirli olun ki biz de bayram yapabilelim.

BÜLENT ŞANLIKAN – HİLAL YILDIRIM

Koronavirüsle mücadele kapsamında 5 aydır gece gündüz demeden canla başla çalışan sağlık çalışanları AKŞAM aracılığı ile Kurban Bayramı mesajı verdi. Koronavirüs hastalarının en yoğun olduğu İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin cefakâr sağlık çalışanları “Hâlâ ailemizi göremiyoruz. Dışarıda önlem almadan, sosyal mesafeyi korumadan gezip dolaşanlar bizi üzüyor. Hem kendinizi hem bizi düşünün. Lütfen önlem alın biz de bayram yapalım” diyor.

İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hemşire Cemile Sarımehmetoğlu: İnsanlar hâlâ bu hastalığın ne kadar ciddi olduğunun farkında değil. Süreç tamamlanmadı virüs hâlâ kol geziyor. Bu bayram insanlardan isteğimiz lütfen sosyal mesafelerini koruyarak maske takmayı ihmal etmesinler. Virüs tamamen bitmeden bize bayram yok.

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doktor Enes Yiğit: Halkımız virüs tehlikesinin geçmediğini özellikle bilmeli. Hep birlikte tedbirli davranalım 65 yaş üstü büyüklerimiz ile uzaktan bayramlaşalım virüsün yayılımını azaltalım. Virüs bitsin biz de bayram edelim.

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Okan Türk: Yasakların kalkması demek normal hayata dönmek anlamına gelmiyor, risk devam ediyor. Bir sonraki bayramları görmek ve bu bayramlarda sevdiklerimizle beraber olmak istiyorsak bayramda önlemleri daha da artıralım. Sağlıkçılar koronavirüs vakası sıfıra düştüğü gün bayram edecek.

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doktor Meltem Yazla: Bazı vatandaşlar çok fazla rehavete kapıldı. Bir gün yoğun bakımdaki yaşam savaşını görseler böyle yapmazlardı. Hep birlikte tedbir almazsak vakalar bitmiyor. Bizlerin sevdiklerine kavuşması hepimizin sağlığı için tedbir almanız yeterli.

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi hemşire Büşra Önel: Ben pandeminin başında Kovid’e yakalandım. Tek şansım, ailem yanımda olmadığı için onlara bulaştırmadım. Genç yaşımda çok ağır geçirdim. Bayramda yine biz koronavirüsle savaşacağız. Bu virüs ne zaman biterse o zaman bayram edeceğiz. Alkış değil tedbir istiyoruz.

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım hemşiresi Sera Nur Yıldırımoğlu: Vatandaş pandemiye alıştı. Oysa asıl tedbirlere alışmaları gerekiyor. Sokaktaki rehaveti anlayamıyoruz. Tedbir almadan gezip dolaşanları görünce üzülüyoruz. Böyle davrananlar yüzünden virüs hâlâ aramızda dolaşıyor.

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hemşire Sibel Delice: Biz de bayramı yaşamak isterdik. 250 saat mesai yaptığımız günlerden geliyoruz. Ama hâlâ normale dönemedik. Vakalar düştü derken maalesef artış yaşanıyor. Bu sürecin kısa ya da uzun sürmesi vatandaşımızın alacağı tedbire bağlı. 

NİCE BAYRAMLARI BİRLİKTE KUTLAYALIM 

İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özgür Yiğit: Sağlıkta son yıllarda yaşadığımız teknolojik ve fiziki dönüşümün etkisi Kovid ile mücadeleden başarıyla çıkmamızı sağladı. Sağlık Bakanımız başkanlığında oluşturulan Bilim Kurulu yaptığı çalışmalarla virüs ile ilgili algoritmayı sürekli güncelleyerek bizlerin sahada başarılı olmamızın yolunu açtı. Biz üzerimize düşeni yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Sizlerden üç kurala uymanızı bekliyoruz. Lütfen maske takın, sosyal mesafe kuralına bayramda daha fazla uyun ve ellerinizi sık sık yıkayın. Nice bayramları birlikte kutlayalım. 

BASİT ÖNLEMLER HEPİMİZİ KORUR

İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hemşire Cennet Tosun, Berre Hatipoğlu, Suzan Çoban ve Ramazan Budak vatandaşlardan bayramda uzmanların koyduğu kurallara uymasını isteyerek “Hepimizin mutluluğu sizin alacağınız basit önlemlere bağlı” dedi.