'Sağlık sistemine duacıyız'

'Kendimizi Türkiye'de güvende hissediyoruz' Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, ‘Bu Topraklara Aşık' adlı film serisi hazırladı. Seride Türkiye'de yaşayan uluslararası misafirler, pandemi sürecini değerlendirdi. Hepsi farklı millet olsa da ortak düşünce “Pandemide kendimizi Türkiye'de güvende hissettik” oldu.

Türkiye'de uygulanan aşı miktarı 42 milyonu aşarken burada uluslararası misafirler, aşılama sürecindeki deneyimlerini ve Türk sağlık sisteminden memnuniyetlerini Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca hazırlanan "Bu Topraklara Aşık" adlı film serisinde anlattı.

ALTUN: 'MİNNETTARIZ'

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, videoyu sosyal medya hesabından "Koronavirüs ile mücadelede dünyaya örnek olacak bir gayretle işlerini yapan başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere tüm kamu görevlilerimize minnettarız" ifadeleriyle paylaştı. İşte o görüşler:

AŞI VE TEDAVİDE AVANTAJLIYDIK

Birleşik Krallık'tan Muğla'ya gelen İngiliz Tudor Hughes ve Barbara Hughes: "Kolayca randevu aldık, hatta randevudan bir gün önce de 'Lütfen gelmeyi unutmayın' diye bilgi mesajı geldi. Türkiye'nin sağlık sistemine duacı olduğumu söylemekten başka bir şey diyemem. Sadece biz değil, burada bizim yaş grubumuzdaki herkes aşısını oldu. Dürüstçe söylemek gerekirse birçok ülkeden avantajlıydık. Erkek kardeşim İspanya'da yaşıyor, hâlâ bekliyor. Teyzem 80 yaşında ve Güney Afrika'da hâlâ bekliyor. Evet, burası çok daha verimli."

İTALYA'DA AŞI YAPILMIYOR

İtalya'dan İzmir'e gelen Carlo Brivio: "Burada kaldığımız köyde bir doktor aşı için aradı, inanamadım. Eşimle 1 hafta arayla aşı sürecimiz tamamlandı. Aşılama sonrasında önce onu, sonra da beni aradılar; inanamadım. Bu yaşadıklarımı İtalya'daki arkadaşlarıma anlattığımda hâlâ aşı olmadıklarını öğrendim. Türkiye'de son 15 yılda yaşanan bu değişime hayret ediyorum."

AŞI SEÇİMİ SÜRPRİZ OLDU

Yunanistan'dan Balıkesir'e yerleşen Yiannis Yiatilis: "Aşı sıram geldiğinde hastaneye gittik ve her şey mükemmel şekilde tamamlandı. Tercih yapabilmek de sürpriz oldu. Türkiye'de doktorlar ve personel çok çok iyi eğitilmiş. Bir Yunan vatandaşı olarak Türkiye'deyken kendimi evimde gibi hissediyorum. Herkes bana dostça davranıyor. Yunan olduğumu söylediğimde bir gülümseme ve dostça bir yüz görüyorum, burada olmayı seviyorum."

AİLE HEKİMİ HEMEN ÇAĞIRDI

Antalya'ya yerleşen Alman Marion Füller ve Michael Wigant: "Burada hükümet tarafından kapanma döneminde yapılan şeyler Almanya'da yapılanlardan daha iyi. Türkiye'de yaşlı insanlara iyi bakılıyor. Almanya'dan farklı olarak aşılama yaşa bağlı olarak daha iyi yapılıyor. Burada aile hekimini aradık, hemen çağırdılar. Kendimizi burada daha güvende hissediyoruz. Ülkemizde röntgen için iki ay bekliyordum, burada 20 dakika."