Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Fatih Tank: Üç ay boşuna mı evlere kapandık

Normalleşme süreci ile birlikte artan vaka sayısını yorumlayan Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Fatih Tank, “Sanki hiç 11 Mart-31 Mayıs arasını yaşamamışız gibi oldu” dedi.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Fatih Tank, 1 Haziran ile başlayan normalleşme döneminde yaşanan insan hareketliliğiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Tank şunları söyledi: “1 Haziran sonrası çok enteresan. Biz sanki hiç 11 Mart-31 Mayıs arasını yaşamamışız gibi bütün alanlardaki hareketliliğimiz neredeyse pandemi ilanından önce yani Türkiye’de ilk vakanın ilanından önceki dönemle hemen hemen aynı seviyeye gelmiş. Bu şu demek aslında; 11 Mart’ta bizim 1 tane vakamız var ama bugün itibarıyla aramızda yaklaşık 23 bin tane vaka var ve biz 11 Mart’tan öncesi gibi davranır durumdayız.”

İNİŞTE TÜRBÜLANSA GİRDİK

Prof. Dr. Tank, Türkiye’de salgının pik noktasına ulaştıktan sonra inişe geçtiğini ancak tedbirlere gereken özenin gösterilmemesi durumunda her şeyin tersine dönebileceğini vurgulayarak, “‘Uçak inişe geçti’ demiştim ama bir türbülans yaşadık gibi gözüküyor. Eğer biz tedbirlerimizi almaya devam edersek en üst düzeyde tutarsak ben doğru bir seyir haline gidebileceğimiz ümidini taşıyorum. Tedbirlere dikkat etmezsek belki uçak havalanmaya tekrar başlayabilir” dedi.