Sağlık Bakanı Koca'dan Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama: ''Yerinde karar'' dönemine geçiyoruz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrası sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, ''Tedbirlerle ilgili artık vaka sayılarına göre ''Yerinde karar'' dönemine geçiyoruz.'' ifadelerini kullandı.

AA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarında ülke genelinde son dönemde 7-8 bin bandında bir sıkışmanın söz konusu olduğunu ve artık tedbirlerle ilgili vaka sayılarına göre "yerinde karar" dönemine geçildiğini bildirdi.

AA'nın aktardığı habere göre, Koca, video konferans yöntemiyle katılarak başkanlık ettiği Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yazılı açıklama yaptı.

"Tedbirlerle ilgili artık vaka sayılarına göre 'yerinde karar' dönemine geçiyoruz." ifadesini kullanan Koca, Kovid-19'a karşı şu anda en güçlü iki silahtan birinin aşı, diğerinin ise doğru bilgi olduğunu vurguladı. Koca, hem aşıyı hem de doğru bilgiyi toplumda yaygınlaştırmak için gereken her şeyi yapacaklarının altını çizdi.

Koronavirüs Bilim Kurulu ile bir araya gelerek salgınla mücadelede mevcut durumu ve yürütülen çalışmaları değerlendirdiklerini belirten Koca, şu bilgiyi verdi:

Koca, tedbirlere ve kısıtlamalara uyumun etkisinin hep birlikte görüldüğüne dikkati çekerek şunları kaydetti:

"ÖNCELİKLİ GRUPLARIN AŞILANMASINDA 1. AŞAMAYI TAMAMLAMAK ÜZEREYİZ"

Bütün kurumların desteği, vatandaşların fedakarlığı, tüm vatandaşları kapsayan sağlık güvencesi, sağlık çalışanlarının emeği ve tecrübesiyle ülke olarak Kovid-19 tedavisinde etkin mücadelenin sürdürüldüğünü belirten Koca, şunları ifade etti:

Sırası gelen vatandaşların Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden randevu alarak kamu ve özel hastaneler ile aile hekimliklerinde aşılarını yaptırabileceklerini anımsatan Koca, bu sırada kalabalıkların oluşmaması için olabildiğince yaygın olarak randevu verilmesine dikkat edildiğini vurguladı.

Bakan Koca, vatandaşların, günün bilinen kalabalığını yaşamaksızın mesai saatleri dışında ve hafta sonlarında tüm kamu ve özel hastanelerden randevu alarak aşılarını yaptırabileceklerini hatırlattı.

Kontrolleri tamamlanan aşılar devreye girdikçe aşı takvimini hızlandırma gayreti içinde olduklarını vurgulayan Koca, şu değerlendirmelerde bulundu: